Rămâi conectat

Actualitate

EURES România: 576 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania, Marea Britanie și Republica Cehă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) informează că angajatorii din Spațiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 576 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania, Marea Britanie și Republica Cehă.

Potrivit datelor oficiale, în Germania sunt disponibile 236 locuri de muncă, dintre care: 20 pentru comisionar, 16 pentru operator stivuitor, câte 15 pentru factor poștal, bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, ospătar, personal în industria gastronomiei de sistem sau șofer tir, respectiv câte 10 pentru agent de securitate, agent de pază, betonist, fierar betonist, tâmplar/dulgher și hamal.

Lista posturilor disponibile în această țară continuă cu muncitor metalurg (9), lucrător depozit (7), mecanic auto și electrician (câte 6), sudor MIG-MAG, barman și mecanic instalații (câte 5), instalator/montator instalații de gaz și operator CNC (laminor și strung) — câte trei posturi, zugrav — vopsitor, mecanic echipamente (utilaje) prelucrarea maselor plastice și a cauciucului, sculer și tehnician sistem de securitate (alarmă și supraveghere) — câte două posturi, operator CNC (strungar/frezor), mecatronist, asamblor — montator (lucrător în producție), tehnician electronică — service fibre laser de mare putere, tehnician electronică, tehnician electrotehnist, manager vânzări și optician (câte un post).

De asemenea, în Marea Britanie, operatorii economici oferă 158 locuri de muncă, cele mai multe pentru asistent medical de recuperare, anestezist, îngrijitor persoane, asistent medical terapie intensivă, asistent medical pediatrie și asistent medical pentru centre de îngrijire particulare. În plus, câte zece locuri vacante sunt disponibile pentru posturile de șofer camion, îngrijitor persoane/infirmier și asistent, nouă pentru bucătar, opt pentru îngrijitor copii/bonă, trei pentru asistent social/îngrijitor persoane, și câte unul pentru asistent social, asistent medical generalist, infirmier, pictor/vopsitor/polizator/carosier/pregătitor suprafețe pentru lăcuit/montator componente auto, operator camion și vinificator-supraveghetor vie.

În Republica Cehă sunt disponibile 145 de locuri de muncă (dintre care câte 50 pentru lucrător în producție — asamblarea aparatelor de aer condiționat și operator, respectiv 20 pentru muncitor asamblare), în timp ce în Suedia sunt oferite 35 locuri de muncă (15 vopsitor auto, câte 10 mecanic auto și tinichigiu auto).

La polul opus se situează țări ca Slovenia și Spania, unde este disponibil câte un singur loc de muncă, de șofer autocamion și, respectiv, maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea