Rămâi conectat

Ştirea zilei

Este sau nu legală luarea temperaturii la supermarket: Explicația judecătorului Cristi Danileț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Termoscanarea de la intrarea în instituțiile publice, hipermarketuri sau de la locurile de muncă a fost în ultimele zile subiectul principal din spațiul public. Mulți și-au pus întrebarea cât de legal este acest procedeu.

Judecătorul Cristi Danileț a explicat, la Digi24, că din punct de vedere legal acest lucru nu reprezintă o încălcare a drepturilor.

„M-am uitat foarte atent în aceste zile în legislația cu privire la sănătate, la drepturile pacientului și constat că mulți vorbesc, dar puțini cunosc. În legislația cu privire la sănătate se prevede în mod clar ce este intervenție medicală și în ce unități se desfășoară această. Nu are nicio legătură cu operațiunea de măsurare a temperaturii, care se practică în unele supermarketuri sau în instituțiile publice. Așadar, avem o lege pe care cu toții trebuie să o respectăm.

Este o lege care obligă angajatorii să măsoare temperatura angajaților în momentul întrării în unitate, că un mijloc de prevenire. Nu stă nimeni să stabilească dacă ești bolnav sau nu, dacă suferi de COVID sau ai o simplă febra, sau dacă doamnele sunt intr-o anumită perioada a lunii. Pur și simplu, este o măsură de precauție, prevăzută în lege, care trebuie respectată atât timp cât este în vigoare”, a declarat Danileț pentru sursă citată.

Judecătorul a precizat că trebuie să fim conștienți de faptul că un om poate fi periculos pentru alt om în aceste zile, pentru că s-ar putea să poarte virusul și trebuie să găsim o soluție să ne păzim.

„Distanțarea socială este o soluție, spălarea pe mâini este o altă soluție, purtarea măștii încă una și, mai nou, termoscanarea”, a spus el.

Danileț a punctat clar că „nu este nicio încălcare a vreunui drept al omului. Din contra, cred că noi ceilalți avem dreptul să pretindem să fim protejați și a ni se respectă sănătatea”.

sursă: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea