Este oficial! Autostrada Sebeș -Turda va fi construită până în 2016, iar lucrările vor începe din toamnă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit declarațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, începând din toamna acestui an vor începe lucrările la autostrada Sebeș – Turda, pe o distanță de 74,10 kilometri.

Informația a fost confirmată și de către ministrul delegat al proiectelor de infrastructură, Dan Șova, care aflat astăzi la Cluj Napoca a declarat ca lucrările la autostrada Sebes -Turda vor începe in trimestrul III al acestui an și se vor finaliza în anul 2016.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În acest moment se lucrează la refacerea studiului de fezabilitate care era prevăzut inițial pentru drum expres între cele două localități.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Valoarea estimată a lucrarilor pentru viitorul tronson de autostradă de pe raza județului Alba este de circa 920 de milioane de euro. Finațarea investiției va fi făcută prin Programul Reţeaua trans-Europeană de transport (TEN-T), acest lucru însemnând că 85 % din costuri vor fi suportate din fonduri europene.

Construcţia reţelei trans-Europene de transport TEN-T presupune interconectarea şi interoperabilitatea reţelelor naţionale de transport precum şi accesul la acestea.

Autostrada Sebeș – Turda va face legatura între Culoarul IV Paneuropean Arad – Sibiu și Autostrada Transilvania. Practic acest tronson va prelua traficul pe DN 1 de la Sebes si pana la Turda, reducând semnificativ timpul necesar pentru a ajunge din Alba Iulia la Cluj-Napoca și reducând de asemenea riscurile pe care drumul național cu 2 benzi le presupune la acest moment pentru cei care circulă pe această rută. Odată finalizată, autostrda va funcționa practic și ca o centură pentru toate localitățile dintre Alba Iulia și Câmpia Turzii (Teiuș, Aiud, Unirea).

„Este un tronson de 74 de kilometri pentru care am găsit finanțare din fondurile pe 2007 – 2013. În următoarele luni se fac studiile de fezabilitate pentru Turda – Sebeș, iar drumul va fi trecut de la statutul de drum expres la Autostradă. Vom lega Turda ca să aibă unde să se verse Autostrada Transilvania”, a declarat  Dan Șova, Ministrul marilor proiecte.

“Vreau să-i multumesc public domnului ministru Dan Sova. Ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut in numele USL Alba, astăzi la Cluj Napoca, domnia sa a declarat ca lucrările la autostrada Turda – Sebes încep in trimestrul III si se finalizeaza in 2016. E o bucurie mare cand vezi ca nu muncesti degeaba!”, a declarat Florin Roman.

foto Autostrda Orăștie-Sibiu

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

13 Comentarii

Horea 28 martie 2013 at 17:27

„Este oficial! Autostrada Sebeș -Turda va fi construită până în 2016, iar lucrările vor începe din toamnă ”

Sugerez domnului (optimist) Florin Roman sa deschida o casa de pariuri referitoare la aceasta autostrada si la termenul ei de executie.

Nu prea ma pricep la acest soi de pariuri dar sunt dispus sa depun o suma destul de mare.
Sunt sigur ca in 2020 (deci nu 2016, cand este planificat a se finaliza) voi primi o suma cel putin inzecita.

Marius 29 martie 2013 at 13:44

Si daca va trebui sa dai suma inzecita, ai de unde?

BETON 28 martie 2013 at 18:03

Super! Asta da veste ! Grup Corint Santimbru , va face descarcarea arheologica, Florea Grup -Betoane-Asfaltare, Elis Pavaje (totul se leaga) canalizari, piste pentru biciclisti…..Si uite asa si judetul Alba Regiunea 7 Centru va merge inainte!Totusi sa vedem cine va realiza lucrarea si cat de seriosi vor fi.

Gogomanul 28 martie 2013 at 19:16

Se incepe constructia in trim. III 2013, cum se finalizeaza bazinul in aprilie 2013.
Sunt ingrozit cand citesc declaratiile asa zisor politicieni….. Pai daca studiul de fezabilitate inca nu e gata, cum reusesc ei sa finalizeze licitatia in toamna?
Si europenii cum au aprobat fonduri fara studiu de fezabilitate? Asta pare declaratie la betie, a unui ministru….
Dupa ce va fi trimis SF la Bruxelles, dureaza aprox 1 an pana ce se bugeteaza fondurile, pt ca nu a fost prins pe bugetul din 2013. Urmeaza caietul de sarcini (2 luni), apoi licitatia (2 luni anuntul si inca 3 analiza ofertelor), dupa care contestatiile :(( minim 4 luni. Deci chiar in conditiile in care se scoate la pachet proiectarea cu executia pt a economisi timp, incepere constructiei in trim IV 2014 pare optimista.
Probabil ca pe Florinel l-a consiliat la acest articol Dl. Popescu, aceasta eminenta cenusie a esecurilor din CJ.
Apropo pana la drumul expres spre Turda, nu uitati de asfaltarea Paclisa-Vurpar, de podul peste Mures (il puteti boteza Albani) actiuni ca si rezolvate in campaniile electorate.

munteanul 28 martie 2013 at 20:38

Subscriu observatiilor tale; daca pe alte subiecte(religioase,de ex.)suntem pe pozitii adverse,in cazul de fata parerile noastre coincid intrutotul.

fuscobal 29 martie 2013 at 10:08

Chiar si nefiind specialist in domeniu asa cum ar trebui isi dau cu siguranta seama (luand in calcul si experientele trecutului) ca toate procedurile astea nu se fac asa repede. Oricine are ceva legatura cu domeniul rade de o afirmatie ca asta. Este evident ca nici macar ei nu pot fi atat de tembeli incat sa creada ce spun dar oare se asteapta sa-i creada cineva sau care o fi idea minciunilor astora exagerate in asa hal ? (adica macar sa minta mai realist, sa zica ca incep lucrarile pe la sfarsitul lui 2014 sau ceva de genul)

Maestrul Papusar 28 martie 2013 at 21:30

se pare ca cei din primarie nu stiu sa faca diferenta intre un drum expres si o autostrada 🙂
Domnule „autor” ia verifica mai bine sa vezi pana la urma ce este? drum expres sau autostrada?

Foaie verde stalp…. am scris si eu un articol 😉

Anti vorba 28 martie 2013 at 22:50

V-ati gandit careva dintre voi ca nu ar fi o idee rea sa asteptati pana la toamna, inainte de a va hazarda in tot felul de afirmatii? Si daca se va intampla asa? Nici nu s-a scris bine si incep toti pseudocunoscatorii sa chibiteze. Pana la urma voi vreti sa se faca drumul ala sau cel mai mult va doriti sa aveti dreptate? Eu, cel putin, stiu ca vrea sa se faca, iar de dreptatea voastra ma doare-n Udrea.

blajinul 29 martie 2013 at 7:09

-n-ar fi fost mai bine ca ministrul sa astepte pana la urmatoarea conferinta de presa cand putea spune :avem studiu de fezabilitate,avem fonduri europene,s-a realizat licitatia si demaram lucrarile,cu finalizarea in 2016

caca maca 29 martie 2013 at 8:56

m-am saturat de toti negativistii care isi scriu frustrarile in comentariile de aici… voi nu va vedeti ce frustrati sunteti? va doriti totul sa mearga rau ca sa ziceti ca ati avut dreptate… aveti nevoie de psihiatru… niste frustrati negativisti si complexati …. si ciudosi pe deasupra… unii deja se gandesc la ce firme o sa faca descarcarea arheologica! asta va doare pe voi? nu mai puteti de grija altora sau va doriti sa aveti autostrada? ce retardati complexati…

bubu 29 martie 2013 at 9:03

…. si marmota … invelea ciocolata in staniol :))

gogomanul 29 martie 2013 at 10:18

Dar ce Florin Roman s-a gandit sa astepte pana in toamna cu afirmatiile?
Sau ministrul asta de 2 bani?
Pai noi am afirmat ca bazinul e gata in aprilie?
Ca se face pod peste Mures daca ajungem la guvernare?
Ca se asfalteaza Paclisa – Vurpar?
Ca se circula in aprilie pe centura Sebesului?
Ca se fac locuinte sociale?
Ca se atrag investitori?
Vrem sa se faca lucrarile, dar sa nu aberam cu promisiuni care nu le crede nici fiul meu de 4 ani.
Si ar fi bine ca Florinel si ministrelul sa se abtina cu declaratiile, ei pot fi condamnati pt prostiile scoase pe gura, noi suntem simpli postaci, care totusi nu suntem chiar asa de prosti cum cred ei.

Hortiu J 31 martie 2013 at 9:27

De cate ori a fost pusa pe tapet si apoi data jos? Eu nu mai cred ca se va face. Cu viteza cu care se construiesc autostrazile si la banii care se dau pe ele …

Comentariile sunt oprite