Rămâi conectat

Curier Județean

Este nevoie de personal pentru redeschiderea Spitalului Ocna Mureş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş rămâne închis pe termen nelimitat. Chiar dacă probleme legate de clădirea spitalului, s-au rezolvat, imobilul trecând în administrarea Primăriei, rămâne totuşi o problemă nerezolvată. Chiar dacă unitatea medicală s-ar deschide mâine, nu ar exista personal medical suficient.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, spune că o bună parte din foştii angajaţi ai spitalului, fie s-au angajat în alte unităţi medicale, fie s-au pensionat, astfel că, pentru redeschiderea spitalului vor trebui făcute angajări noi, ceea ce presupune un proces de durată şi destul de dificil.

O soluţie pentru Ocna Mureş o reprezintă transformarea fostului spital în centru fizio-balnear. „La Ocna Mureş, ar trebui, din punct de vedere medical, să fie o prioritate un centru fizio-balnear. Ocna Mureş este un oraş cu potenţial balnear, atât din punct de vedere legislativ, cât şi fizic, avem un spital care din punct de vedere a structurii tehnice, îndeplineşte condiţiile de circuit, este un spital nou şi are potenţial. În plus, Casa de Pensii, din informaţiile mele, a cheltuit anul trecut 2 milioane de euro pe bilete de tratament fizio-balnear, pentru vârstnicii din judeţul Alba, care au plecat cu aceşti bani, în alte judeţe. Dacă judeţul Alba ar avea un centru balnear medical şi toate instituţiile ar converge spre acest lucru, aceşti bani ar rămâne în judeţul Alba”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş şi-a închis porţile, la 1 aprilie 2011, în baza HG 212/2011. Aproximativ 12.700 de persoane (conform recensământului din noiembrie 2011) din oraşul Ocna Mureş şi localităţile aparţinătoare: Războieni, Micoşlaca, Cisteiul de Mureş, Uioara de Jos şi Uioara de Sus au rămas fără asistenţa medicală ce le era oferită în acest spital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea