Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eroii nevăzuți din județul Alba, în lupta cu noul coronavirus: ”Mă înclin în fața lor. RESPECT!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Marcela Vîlcan, care îngrijeşte bolnavi de coronavirus, a postat un nou mesaj pe pagina sa de facebook, vorbind despre eroii nevăzuți în lupta cu noul coronavirus.

Gândurile ei se îndreaptă de această dată spre personalul DSP, colegele din laborator, care lucrează la foc continuu, pentru ca ei, cadrele medicale, să primească cât mai repede rezultaelor pacienților care au nevoie de ajutor.

O verigă extrem de importantă în lupta împotriva COVID-19 sunt infirmierele, îngrijitoarele, dar și dezinfectorii (agenți DDD), care la orice oră din zi sau din noapte trebuie să își facă datoria cu viteză și în cel mai corect mod posibil, pentru siguranța tuturor.

”Jurnal COVID-19 – Colaborare, gândire, rigurozitate, viteză

Suntem cazul norocos, deoarece avem linie de testare COVID-19 în județ. Acest lucru ne-a ajutat și ne ajută enorm să ne organizăm, deoarece avem rezultatele rapid (cel târziu a doua zi de la recoltare).

Și pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim DSP ului Alba, care, la fel ca și noi, nu are sâmbătă, nu are duminică. Colegele noastre din laboratorul DSP Alba sunt eroinele nevăzute în lupta pe care cu toții o ducem în aceste timpuri.

Lucrează într-un program infernal (minim 10-12 ore / zi) pentru ca noi, restul, să știm ce avem de făcut, pentru a ști cum abordăm mai departe pacientul. RESPECT!

Alți eroi nevăzuți ai luptei pe care o ducem sunt infirmierele și îngrijitoarele de curățenie. Odată venite rezultatele pacienților, începe reorganizarea.

Pacienții considerați suspecți până la aflarea rezultatelor, în funcție de cum ies acestea, sunt mutați, fie în alte saloane, fie în alte secții/spitale, fie externați.

Acum, își intră în rol colegele noastre, cadrele auxiliare: curățenie, dezinfecție…. viteză, pentru a elibera cât mai repede posibil saloanele, pentru a putea primi alți pacienți, în condiții de siguranță pentru aceștia.

Rulajul este infernal. Indiferent de ora din zi sau din noapte, la aflarea rezultatelor, aceste lucruri trebuie făcute rapid și corect.

Infirmierele și îngrijitoarele de curățenie sunt o verigă extrem de importantă în cadrul echipei medicale și pentru munca pe care o depun, mă înclin în fața lor. RESPECT!

Alți eroi nevăzuți sunt colegii noștri, dezinfectorii (agenți DDD), care sunt la dispoziția spitalului 24/24. Dacă la ora 2.00 noaptea sunt sunați pentru a face dezinfecția aeromicroflorei, ei vin la datorie! RESPECT!”, a scris asistenta pe rețeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea