Rămâi conectat

Actualitate

Epidemie de LISTERIOZĂ în Europa: Trei morți și peste 200 de persoane infectate în Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au anunțat că cea mai amplă epidemie de listerioză din Spania a produs deja trei morți şi cel puţin 222 de persoane au fost infectate.

Epidemia care este asociată cu fabricantul unei specialităţi din carne de porc, localizat în sudul ţării, afectează în principal femei şi persoane trecute de 65 de ani, a precizat OMS. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Andaluzia, unde se află acea fabrică, deţinută de grupul Magrudis din Sevilla. S-a luat în calcul și faptul că turiștii pot fi afectați și pot purta epidemia pe întreg continenul european și nu numai.

Toate produsele realizate în acea fabrică începând cu data de 1 mai au fost retrase de pe piaţă.

Totuşi, OMS a avertizat că, întrucât produsele fabricate de Magrudis sunt foarte populare şi deoarece ele au o perioadă de valabilitate de trei luni după ce sunt depuse pe rafturi, există probabilitatea semnalării unor noi cazuri de listerioză în săptămânile următoare.

„În plus, ţinând cont de numărul mare de turişti din Spania şi mai ales din Andaluzia, în special în timpul lunilor de vară, turiştii internaţionali ar fi putut fi expuşi la acest risc în timp ce produsele se aflau în magazine”, au explicat reprezentanţii OMS, precizând că perioada de incubaţie pentru infecţiile cu listeria poate fi de până la 70 de zile.

Listerioza, o infecţie bacteriană transmisă prin alimente, cauzează de obicei un disconfort uşor şi poate fi tratată cu antibiotice. Însă boala poate fi fatală în cazuri severe, ce apar la femei gravide, bebeluşi, persoane în vârstă şi pacienţi cu sisteme imunitare slăbite.

În Spania, trei decese au fost raportate în rândul unor persoane vârstnice, care prezentau urme ale infecţiei cu listeria în momentul decesului. Şase femei au suferit avorturi spontane asociate cu această epidemie, au precizat specialiştii de la OMS, notează Agerpres.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea