Epidemie de LISTERIOZĂ în Europa: Trei morți și peste 200 de persoane infectate în Spania

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au anunțat că cea mai amplă epidemie de listerioză din Spania a produs deja trei morți şi cel puţin 222 de persoane au fost infectate.

Epidemia care este asociată cu fabricantul unei specialităţi din carne de porc, localizat în sudul ţării, afectează în principal femei şi persoane trecute de 65 de ani, a precizat OMS. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Andaluzia, unde se află acea fabrică, deţinută de grupul Magrudis din Sevilla. S-a luat în calcul și faptul că turiștii pot fi afectați și pot purta epidemia pe întreg continenul european și nu numai.

ELIT

Toate produsele realizate în acea fabrică începând cu data de 1 mai au fost retrase de pe piaţă.

Totuşi, OMS a avertizat că, întrucât produsele fabricate de Magrudis sunt foarte populare şi deoarece ele au o perioadă de valabilitate de trei luni după ce sunt depuse pe rafturi, există probabilitatea semnalării unor noi cazuri de listerioză în săptămânile următoare.

„În plus, ţinând cont de numărul mare de turişti din Spania şi mai ales din Andaluzia, în special în timpul lunilor de vară, turiştii internaţionali ar fi putut fi expuşi la acest risc în timp ce produsele se aflau în magazine”, au explicat reprezentanţii OMS, precizând că perioada de incubaţie pentru infecţiile cu listeria poate fi de până la 70 de zile.

Listerioza, o infecţie bacteriană transmisă prin alimente, cauzează de obicei un disconfort uşor şi poate fi tratată cu antibiotice. Însă boala poate fi fatală în cazuri severe, ce apar la femei gravide, bebeluşi, persoane în vârstă şi pacienţi cu sisteme imunitare slăbite.

În Spania, trei decese au fost raportate în rândul unor persoane vârstnice, care prezentau urme ale infecţiei cu listeria în momentul decesului. Şase femei au suferit avorturi spontane asociate cu această epidemie, au precizat specialiştii de la OMS, notează Agerpres.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...