Ziarul Unirea

„Eminescu la ceas aniversar”

„Dacă noul an începe pentru fiecare om cu speranţe noi, bucurii, dorinţe de mai bine, de sănătate, de fericire, la noi, românii, anul începe cu Eminescu! Dumnezeu a vrut ca în acest colţ de rai al planetei să se ivească din dorul, bucuria şi suferinţa unui popor genul poeziei ce ne luminează destinul şi cultura în lume, făcându-ne mândri că suntem români. Cât va exista Mihai Eminescu mai există speranţă, visare, iubire de om şi natură, poezie”.
În acest fel argumentează organizatorii momentului literar „Eminescu la ceas aniversar” de la Şcoala Generală „Singidava” Cugir, din ziua de 14 ianuarie, începând cu ora 14.00 prin care îşi propun să insufle copiilor dragostea faţă de poetul naţional Mihai Eminescu. Este dorinţa de a cultiva gustul estetic şi evidenţierea elevilor talentaţi, atât prin recitarea unor poezii din creaţia „LuceafăruluI” cât şi prin dramatizarea unui fragment din „Scrisoarea a III-a”. Vom încerca să scoatem în evidenţă ceea ce a însemnat Eminescu pentru noi, ceea ce a lăsat în literatura română şi, mai ales, ceea ce simţim noi atunci când citim operele lui”, ne declara cu emoţie prof. Gabriela Păştină.
Evenimentul la care vor lua parte elevi ai claselor V-VIII din cadrul Şcolii „Singidava” îi are ca invitaţi pe directorul şcolii, prof. Lucia Anghel, coordonator de proiecte Floare Vlasea, cadre didactice ale instituţiei şcolare.
Elevii vor avea la dispoziţie cărţi din biblioteca şcolii, iar cu ocazia manifestării va fi deschisă o expoziţie de cărţi dedicată marelui poet. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419