Rămâi conectat

Sport

Emil Sufleţel la Crosul „Anului Nou”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De câţiva ani la Bucureşti, în data de 2 ianuarie se desfăşoară Crosul „Anului Nou”, competiţie rezervată atleţilor veterani, ce s-a disputat pe distanţa de 1500 metri pe un traseu în jurul sălii „Lia Manoliu”. Printre cei aproximativ 50 de participanţi în acest an s-a regăsit şi albaiulianul Emil Sufleţel (76 ani). Dacă în 2010, la întrecerea din capitală sportivul legitimat la CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe poziţia a treia, în 2011 neobositul alergător a încheiat pe primul loc la categoria 75-79 ani. Pentru acest rezultat Emil Sufleţel a primit premiu o distincţie simbolică, o lingură de lemn, inscripţionată cu un mesaj în memoria fostului maratonist român Vasile Teodosiu. (H.D.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Primăria Alba Iulia nu a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, ci doar locul de participare în Liga 3 începând cu acest sezon competițional, rezultă din răspunsul pe care Instituția Prefectului Alba l-a oferit ca urmare a solicitării ziarului „Unirea” formulate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

„În exercitarea atribuţiilor de verificare a legalităţii Hotărârii nr. 362 din 09.08.2022 «privind preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în CAMPIONATUL NAŢIONAL LIGA 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale ASOCIAŢIEI FOTBAL CLUB UNIREA 1924» s-a constatat că din dispozitivul şi anexele Hotărârii nr. 362/2022 nu reiese cu claritate ce anume a aprobat Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, emitentului actului administrativ i-a fost transmisă adresa nr. 10176/1/12.09.2022 prin care i s-a solicitat să precizeze punctual dacă, prin hotărârea adoptată, consiliul local a aprobat: 1. Preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a locului de participare în competiţii a echipei de fotbal AFC Unirea 1924 sau 2. preluarea locului de participare în competiţii şi a echipei de fotbal AFC Unirea 1924.

Urmarea demersului Instituţiei Prefectului, în data de 13.09.2022, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a procedat la adoptarea Hotărârii nr. 436 prin care «se aprobă îndreptarea erorii materiale din preambulul dispozitivului Hotărârii nr. 362/09.08.2022 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, precum şi în anexele la aceasta», în sensul că, în loc de «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în Campionatul Naţional Liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924» se va citi «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, a dreptului de participare în Campionatul Naţional Liga 3 de la Asociaţia Fotbal Club UNIREA 1924 la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA, începând cu sezonul 2022 – 2023».

Luând în considerare cele anterior prezentate cu privire la actul administrativ la care faceţi trimitere (n.a. – prin cererea nr. 13411/08.11.2022 adresată Instituției Prefectului Alba de ziarul „Unirea”), ale cărui erori au fost îndreptate corespunzător prin Hotărârea nr. 436/2022, menţionăm că nu au fost identificate elemente de nelegalitate care să atragă aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, arată prefectul Nicolae Albu, într-un răspuns pentru ziarul Unirea.

Practic, din tot ceea ce înseamnă patrimoniul unui club de fotbal (jucători, echipament, elementele de identificare – steag, culori, stemă – brand, palmares, drept de participare la competiții), Primăria Alba Iulia a preluat doar dreptul de a participa la competiții începând din acest an, obținând și semnăturile fotbaliștilor pentru a juca la CSM Unirea Alba Iulia chiar din acest sezon de Liga 3.

Altfel spus, e ca și cum ai da cuiva mașina doar să o conducă, fără să fie proprietar!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 4, etapa a 12-a: CIL Blaj, Viitorul Sântimbru și Viitorul Vama Seacă – victorii la scor!!! Romică David – 18 goluri pentru Performanța

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a câștigat fără emoții la Galtiu și ocupă poziția secundă a ierarhiei după penultima rundă a turului din Liga 4. CIL Blaj a repurtat cea mai clară victorie a sezonului și are 6 meciuri din 6 câștigate pe teren propriu în acest  tur, fiind sigură că-l va încheia pe podium. Și Viiitorul Vamă Seacă a făcut scor la Daia Română.

*Performanța Ighiu – Inter Unirea 1-1 (0-0). Apetri (Performanța) a fost eliminat în minutul 68. Un teren extrem de greu a influențat calitatea întâlnirii. Interiștii reușesc a doilea egal consecutiv în deplasare, iar golgheterul Romică David are 18 goluri marcate din totalul de 28!

*Spicul Daia Română – Viitorul Vama Seacă 0-5 (0-4). Dăienii pierd aspru la ultima reprezentație internă și au două jocuri în care au încasat 14 goluri. Oaspeții au 5 meciuri câștigate din ultimele 6

Elit - Gustul Desăvârșit

*Viitorul Sântimbru – GT Sport Alba Iulia 3-0 (2-0). Șapte etape imbatabile pentru echipa condusă de Adrian Bicheși, cu 4 victorii și 3 remize, sântimbrenii fiind siguri că vor încheia turul pe podium (un punct avans față de CIL).

*CIL Blaj – CS Zlatna 7-1 (1-1). Blăjenii au fost conduși la un moment dat, însă s-au dezlănțuit și au repurtat cel mai clar succes al toamnei, rezultat care coincide cu cea mai aspră înfrângere a oponenților. CIL are maximum de puncte pe teren propriu, remarcându-se juniorul Mihuț (n. 2005) – gol și două pase decisive, plus tripla lui Mihu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Remize în dubla din play-off, ACB Ineu – LPS Sebes! La Under 17, egalare în noroi, în prelungiri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În a treia rundă a play-off-ului Seriei 8 a Campionatelor Naționale organizate de FRF, LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș a avut dublă externă cu ACB Ineu, meciuri desfășurate pe o suprafață de joc aproape imposibilă, jocurile transformându-se în adevărate lupte în noroi. Ambele dispute s-au încheiat la egalitate, 1-1, în derby-ul de la Under 17 egalarea fiind în minutul 90+3

Și etapa viitoare, ultima din acest an, sâmbătă, 26 noiembrie, sunt dispute în deplasare cu LPS Tg. Mureș

La Under 19 a fost remiză, scor 1-1, iar elevii lui Cosmin Groza au 22 de puncte.

Elit - Gustul Desăvârșit

La Under 17, LPS Sebeș era lider, cu 31 de puncte, înaintea acestui derby dintre primele două clasate.

Under 19: ACB Ineu – LPS Sebeș 1-1 (1-0), golul egalizator a fost marcat de Grecu (75). Vizitatorii i-au utilizat pe Groza – G. Fleacă, Stanciu, Buhazi, Roșu, Tutelea, Hăprianu, Grecu, Dărămuș, Popescu, Szekely; au mai jucat Fălămaș, A. Oancea, Tamaș. Oaspeții sunt la prima remiză în play-off, iar arădenii la primul punct cucerit în această fază.

Under 17, ACB Ineu – LPS Sebeș 1-1 (1-0), gol egalizator înscris în minutul 90+3 de Todea.  De altfel, la Ineu, a fost singurul eșec al trupei din „Arini” în cele 10 etape din prima parte a sezonului (2-3 în octombrie). Doru Oancea a mizat pe: Groza – Crețu, Vintilă, T. Fleacă, Șerb, Alb, Avram, Ghibu, A. Buhazi, Glonț, Nistor; au mai intrat Todea, Moldovan-Varro, Alisie, Hațegan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea