Rămâi conectat

Politică Administrație

Emil Boc, stâpânul comisiei de urbanism de la Cluj. Șah la Raul Ciurtin, fondatorul Albalact. Elena Udrea favorizată de edil?

Publicat

în

Emil Boc, stâpânul comisiei de urbanism de la Cluj. Șah la Raul Ciurtin, fondatorul Albalact. Elena Udrea favorizată de edil?

Emil Boc este acuzat că pune bețe în roate dezvoltatorilor imobiliari cu experiență, ce doresc să investească în Cluj Napoca, dar pe de altă parte favorizează proiecte ale apropiaților precum Elena Udrea.

Comisia de Urbanism nu funcționează fără comanda lui Emil Boc, spun „gurile rele”, iar edilul Clujului îi împovărează pe dezvoltatorii imobiliari cu pretenții exagerate chiar dacă prin lege acestea nu sunt impuse : studiu de trafic suplimentar, chiar dacă unul a fost făcut deja ; cedarea a sute de metri pătrați de teren ca „donație” pentru primărie, o doleanță cu iz de șantaj ; efectuarea de sensuri giratorii sau alte facilități, mirosul de șantaj persistă. În cele mai multe dintre cazuri dezvoltatorii imobiliari tac și înghit

Electrica Furnizare Discount

Citește și : Elena Udrea construiește 10.000 de apartamente în Cluj-Napoca. Livrările în interiorul cartierului se vor face cu drone, parc de 2 ha, telegondolă și dotări pentru mașini electrice

Emil Boc se prezintă la Comisia de Urbanism și „predică” din citate, precum „less is more”, după cum remarcă o jurnalistă a publicației Actual de Cluj, ș-apoi părăsăsește ședințele online lăsându-i pe arhitecții ce-i reprezintă pe investitorii în imobiliare să se certe cu un anume Tarcea, un individ de o factură indoielnică ce și-a dat jos acum câtiva ani lânțăul de aur de la gât.

Raul Ciurtin, fondatorul Albalact și grupul de firme Hexagon ținuți în șah de Emil Boc

Ultima „ispravă” a Comisiei de Urbanism este respingerea temporară a unui proiect imobiliar de 300 de apartamente, comerț și birouri propus de biroul Arhimar pe strada Oașului, colț cu strada Gării pentru beneficiarul Hexagon District, firmă din grupul Hexagon al oamenilor de afaceri Florin Mariș și Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, cel care, dupa vânzarea brandului si a fabricii a ales să investeacă în Cluj.

Amânările înseamnă timp și bani. De ce a pierdut Raul Ciurtin?

Raul Ciurtin și grupul de firme Hexagon au pierdut bani fiindcă sunt „naivi” și doresc să construiască locuințe de calitate în zona Liberty a Clujului și nu au înteles că trebuie să minți pentru a ajunge la capăt cu un asemenea proiect. Arhimar este o firmă de arhitectură premiată și nici aceasta nu a vrut să înteleagă că ar fi fost necesar să fie „presărate” în randări niște drone și telegondole, precum a făcut Elena Udrea, că să ajungi la sufletul edilului Emil Boc

Mariș și Raul Ciurtin au greșit și au fost sinceri, Elena Udrea a obținut actele pentru 10.000 de apartamente, iar ei încă nu au reușit să le obține pentru 300. Probabil Emil Boc a fost impresionat de inovațiile la calitate vieții propuse de Elena Udrea, cu precădere partea cu consierge-ul cartierului, fiindcă-i lesne de înțeles că și mama lui Emil Boc l-a crescut pe acesta la Răchitele cu cina comandată prin serviciul de consierge.

Sfaturi ironice pentru Raul Ciurtin, săgeți la adresa lui Emil Boc

În spirit de ironie Raul Ciurtin este sfătuit să aducă anumite „îmbunătățiri” proiectului imobiliar, astfel încât acesta să fie pe placul edilului Emil Boc și mai apropiat de cel pe care Elena Udrea și asociații săi îl defășoară în Cluj Napoca:

„- amplasarea pe spațiile verzi a unor vaci electrice care să trimită wireless lapte în fiecare dimineață familiilor cu copii din zonă

– colectarea gunoiului menajer la subsolul blocurilor și trimiterea lui direct la Pata Rat prin tunele hyperloop

– angajarea unui DJ profesionist care, fie vreme bună, fie vreme rea, să mixeze toată ziulica și să așeze Clujul pe harta mondială a inovațiilor urbanistice

– redenumirea ansamblului imobiliar din Hexagon în „Emil Boc – un om, o viață, o cale”, scriu redactorii Ziar de Cluj în mediul online.

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare