Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ELIS ROUTES by BICICLIM: Trasee de ciclism montan, de lungime aproximativă de 260 km, pe raza a CINCI comune din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ELIS ROUTES by BICICLIM: Trasee de ciclism montan, de lungime aproximativă de 260 km, pe raza a CINCI comune din Alba

Asociația BICICLIM ALBA, în parteneriat cu Primăriile Comunelor Ighiu, Întregalde, Galda de Jos, Meteș și Cricău, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, a demarat implementarea proiectului “ELIS ROUTES by BICICLIM”, al cărui unic finanțator este S.C. ELIS PAVAJE S.R.L.

ELIS PAVAJE, lider pe piața prefabricatelor din beton, a inițiat în anul 2022 o acțiune de responsabilizare socială, ce își propune păstrarea unui mediu curat, dezvoltarea unei infrastructuri pentru ciclism sau drumeții și promovarea turismului în zone mai puțin cunoscute locuitorilor orașelor.

Amenajarea, marcarea și popularizarea traseelor ELIS ROUTES va facilita dezvoltarea turistică a zonelor geografice străbătute, iar accesul pe bicicletă le va oferi turiștilor o percepție inedită asupra autenticității locului. De asemenea, vor susține dezvoltarea afacerilor producătorilor locali.

Proiectul vizează crearea și dezvoltarea unei infrastructuri agreate de către factorii implicați, infrastructură necesară desfășurării în condiții optime a sportului “CICLISM MONTAN”, sau “MOUNTAIN BIKING”, cum mai este cunoscut de către practicanții lui. De asemenea, prin implementarea acestui proiect, se creează un cadru optim desfășurării unui turism ecologic, civilizat, pe două roți, în județul Alba.

Acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a infrastructurii menționate mai sus, pentru întreg teritoriului județului, conceput de Asociația BICICLIM ALBA.

Activitatea din cadrul proiectului va consta în identificarea și stabilirea unor trasee de ciclism montan, de lungime aproximativă de 260 km, pe raza comunelor amintite mai sus și presupune următoarele:
– parcurgerea în teren a rutelor în vederea identificării traseului optim
– întocmirea cu ajutorul unui echipament GPS a track-ului corespunzător fiecarui traseu
– instalarea, în fiecare comună implicată, a unui panou de informare care va conține reprezentarea traseelor pe hartă
– instalarea în teren a unor semne, indicatoare și marcaje de orientare în punctele unde se consideră necesar sau de confirmare a rutei. Pe fiecare se vor regăsi atașate coordonatele GPS corespunzătoare. Aceste informatii pot să devină vitale pentru orice turist rătăcit în zonele respective, prin furnizarea lor serviciilor de urgență specializate să intervină pentru salvare.

Fiecare traseu va avea asociat un cod QR care, prin scanare, va asigura accesarea site-ului www.biciclim.ro, secțiunea corespunzătoare traseelor, unde orice turist sau sportiv care e interesat de parcurgerea unui traseu din cele propuse va regăsi o serie de date:
– fișierul aferent track-ului în format .gpx, cu posibilitatea de salvare în vederea încărcării lui pe un echipament compatibil (ex: ciclocomputer GPS) pentru ghidarea în teren
– descrierea tehnică a traseului
– enumerarea elementelor de interes geologice, geografice, biologice etnografice și antropice
– eventuale sugestii considerate utile sau necesare.

Traseele sunt gândite să pună în valoare teritoriul străbătut și prin trecerea intenționată prin puncte de belvedere ce oferă o panoramă impresionantă asupra zonei, oferind posibilitatea observării diverselor elemente de interes (menționate în descrierea traseului).

Implementarea proiectului se va realiza total ecologic, fără a avea impact asupra mediului. Se vor efectua, periodic, cu sprijin din partea autorităților locale, activități de ecologizare pe parcursul traseelor.
Considerăm implementarea acestui proiect ca fiind un pas de mare însemnătate pentru punerea în valoare a patrimoniului județului nostru, pentru stimularea turismului ecologic montan și nu numai montan. Toate traseele vor avea ca punct de pornire și de final Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia unde, de asemenea, se vor regăsi indicatoare cu cod QR atașat pentru a oferi posibilitatea accesării de pe site-ul www.biciclim.ro a tuturor informațiilor necesare parcurgerii în condiții de siguranță a rutelor propuse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia O firmă de specialitate cu sediul în Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Biblioteca Națională a României pentru paza Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Valoarea de atribuire a acordului cadru este de 852.055 lei pentru o perioadă de patru ani, în timp […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea