Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elis Pavaje a finalizat achiziționarea fabricii de prefabricate din beton vibropresat Fruhwald, din Vințu de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul pieței de pavele și borduri din România, Elis Pavaje, a finalizat preluarea fabricii de prefabricate din beton vibropresat Fruhwald, din localitatea Vintu de Jos. 

Valoarea achiziției depășește suma de 1.000.000 de euro și a presupus preluarea unității de producție inclusiv cu angajați.

În luna iulie s-au semnat ultimele documente pentru finalizarea achiziției de către Elis Pavaje SRL a fabricii de betoane și prefabricate din beton, Fruhwald AG România. Unitatea de producție a fost construită în anul 2006, când compania austriacă Fruhwald a deschis o sucursală în România, în localitatea Vințu de Jos.

Valoarea achiziției Elis Pavaje se ridică la 1.000.000 euro și va permite creșterea capacităților proprii de producție, reducerea timpului de livrare și eficientizarea costurilor.

„Decizia noastră de achiziție a venit pe fondul creșterii cererii de produse prefabricate din beton din ultimii ani, a declat Emil Goța, director general. Capacitățile noastre de producție de la fabrica din Alba nu făceau față numărului mare de solicitări din zonă și aveam oricum în vedere o extindere. Am profitat de oportunitatea punerii în vânzare a activelor companiei Fruhwald, beneficiind în acest fel de o linie de producție gata funcțională, pentru a fructifica în termen cât mai scurt investiția realizată”.

Imediat după preluare s-au realizat investiții în platforma de producție și urmează în scurt timp altele, pentru a putea crește productivitatea liniei. „Dată fiind apropierea de sediul fabricii Elis Pavaje din Petrești Alba, avem o comunicare facilă cu personalul angajat al fostei fabrici Fruhwald și putem face transfer de know how. Am păstrat întregul personal al companiei, ba mai mult, am reușit deja să reangajăm o parte dintre foștii angajați”, a mai declarat dl Goța.  În prezent, fabrica de la Vințu de Jos are un număr de 18 angajați, iar până la finalul anului 2019 se intenționează a se ajunge la 30 de persoane.

În noua unitate de producție se produc pavele și borduri destinate lucrărilor industriale (capacitate nominală de 1000 mp/zi) și bolțari (capacitate nominală de 75 mc/zi). Obiectivul Elis Pavaje este de a ajunge la o capacitate de 3000 mp într-un termen de max 1 an și de a extinde gama produselor fabricate, pentru a acoperi solicitări pe mai multe categorii.

Înființată în 1991, în Petrești, județul Alba, compania oferă în prezent un sistem complet de produse și servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj.
Elis Pavaje deține patru unități de producție, în Petrești (AB), Stoenești (PH), Secuienii Noi (NT) și Vințu de Jos (AB), ce asigură capacități pentru volum total de cca 16.000mp/zi. Produsele Elis Pavaje sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori, precum și în showroom-urile proprii, de la fabricile companiei.
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea