Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevul sergent Dragoș Iuga, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I la pentatlon și calificare la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul sergent Dragoș Iuga, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I la pentatlon și calificare la etapa națională

Elevul sergent Dragoș Iuga (clasa a XII-a) va concura la faza națională la pentatlon din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, după ce s-a clasat pe primul loc la etapa județeană a concursului.

Pentatlonul este un concurs sportiv complex, care constă din cinci probe atletice diferite: alergare pe distanța de 60 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea greutății și a mingii de oină și alergare pe distanța de 800 m.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Cinci elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud rezultate impresionante la olimpiadele școlare

Pregătirea pentru parcurgerea cu succes a acestor probe, contribuie la formarea fizică și psihică a sportivilor, care vor deveni atleți compleți, demonstrând o bună pregătire fizică, forță și rezistență.

„Indiferent de rezultat, mereu am continuat să muncesc pentru a culege treptat roadele muncii depuse pe pista de alergare. Orice competiție îți oferă o experiență de care ai nevoie pentru ca în final să ajungi acolo unde doar ai visat. Sportul te ajută să te dezvolți atât din punct de vedere fizic cât și psihic, să te disciplinezi, îți oferă încredere în tine și te provoacă să îți depășești propriile limite.

Citește și FOTO: Șapte elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” rezultate remarcabile la concursul Interjudețean „Pitagora”

Pentatlonul este o competiție sportivă complexă și solicitantă, pe care am reușit să o câștig cu ajutorul antrenamentelor solicitante și eficiente propuse de către doamna profesoară Geanina Ilie. Competiția județeană a fost una strânsă, în care am concurat împotriva unor sportivi bine pregătiți pentru un astfel de nivel. Sper ca și la etapa națională să reușesc un rezultat la fel de bun”, a spus elevul sergent Dragoș Iuga.

Faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la pentatlon va avea loc în perioada 25 – 27 aprilie la Râmnicu Vâlcea Cluj Napoca

De apreciat sunt și rezultatele obținute de elev sergent Diana Cărbune, Locul II la etapa județeană, elevul sergent David Vătămanu și elev Daria Cășeriu Locul III.

Felicitări, mult succes în următoarele competiții!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea