Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia au învățat de la Adriana Durigă, jurnalista ziarului Unirea, cum se redactează un articol – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii care fac parte din ”Clubul jurnaliștilor” de la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, au învățat marți, de la Adriana Durigă, redactor la ziarul ”Unirea”, cum se scrie un material de presă, o știre, un articol.

Clubul jurnalistilor - Avram Iancu08Ora de jurnalism a fost o activitate extrașcolară în care s-au predat noțiuni de bază, teoretice, în urma cărora elevii au întocmit o știre, o parte din ei, chiar despre colegul lor, George Ileană, care s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul mondial de șah din Brazilia, desfășurat în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie 2014.

Elevii au învățat că orice știre trebuie să răspundă la câteva întrebări fundamentale: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? respectiv De ce?

Este de subliniat faptul că un jurnalist trebuie să lectureze constant pentru că e grav dacă un redactor a scris mai mult decât a citit.

Proiectul ”Clubul jurnaliștilor” la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia a luat ființă la începutul lunii noiembrie. Astfel, școlari de clasele V-VIII învață ce înseamnă să fii un reporter, redactor, un formator de opinie sau un prezentator.

[nggallery id=2784]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea