Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevii model, cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională 2014, în județul Alba – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele la Evaluarea Națională 2014 nu aduc medii de 10 în județul Alba, în schimb cinci elevi au obținut cea mai mare medie, 9,95 și ocupă prima treaptă a podiumului. Dacă anul trecut în județul Alba au fost nu mai puțin de 16 medii de 10, acest lucru a fost imposibil anul acesta, din cauza limbii române care a adus în Alba o singură notă de 10. Pe de altă parte, examenul la matematică a fost rezolvat fără greșeală de 56 de absolvenți, deși această materie era considerată până nu de mult, cea mai dificilă disciplină.

Orașul Blaj, denumit de Mihai Eminescu ”Mica Romă” are un reprezentant pe prima treaptă a podiumului. Este vorba de Isăilă Gabriela Veronica, absolventa Școlii Gimnaziale ”Toma Cocișiu” din Blaj, care a obținut nota 10 la matematică și 9,90 la limba și literatura română. Aceste note și media de 9.95 au fost obținută și de elevii Oltean Emilia, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Popa Ioan Robert, Colegiul Național ”Lucian Blaga” și Heler Paul Alexandru, absolventul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Avram Iancu.

Singura notă de 10 la limba română din Alba vine de la Școala Gimnazială din Petrești și a fost obținută de eleva Bucea Maria Georgiana, a cărei medie generală a fost 9,72.

Partea bună după reglementările din ultimii ani ale Ministerului Educației Naționale este că examenul de Evaluare Națională nu poate fi picat deoarece învățământul obligatoriu este de 10 clase, nu de opt, însă repartizarea la liceu se va face în funcţie de notele luate. Examenul de Evaluare Națională contează 75% la admiterea la liceu în vreme ce media din anii de gimnaziu 25%.

[nggallery id=2016]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea