Rămâi conectat

Actualitate

Elevii militari, în etapa finala Concursului Naţional „Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finalul etapei regionale a Concursului Naţional „Tinerii dezbat”, desfăşurat în perioada 27 – 28 aprilie, la Oradea,  la care au participat 19 licee din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a calificat la etapa naţională. Colegiul militar albaiulian a fost reprezentat de elevii Tudor Burzo, Mirel Stancu şi Dan Nica, pregătiţi de profesoarele Paraschiva Fărcaş şi Simina Dura, a declarat Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al liceului militar albaiulian. 

În finală, liceenii militari s-au confruntat cu elevii Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” Vişeul de Sus. Finala s-a desfăşurat în prezenţa tuturor participanţilor, moţiunea fiind „Statul român a eşuat în intenţia de a integra minoritatea romă”. După un meci în care cele două echipe au adus în susţinerea poziţiei lor argumente pertinente reuşind să impresioneze asistenţa, echipa colegiului militar a reuşit să se impună, obţinând votul unanim al celor cinci arbitri.  Competiţia individuală a fost câştigată de el.evul caporal Dan Nica, desemnat cel mai bun vorbitor al competiţiei. „Rezultatele deosebite ale elevilor militari la această competiţie se înscriu în tradiţia anilor precedenţi, este a patra participare la etapa naţională, cel mai bun rezultat fiind obţinut în anul trecut, când echipajul format din: Corneliu Koss, Alexandra Oltean şi Irimie Varga s-a clasat pe podium, cucerind premiul III”, a declarat prof. Paraschiva Fărcaş. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile vor fi plătite înainte de Paște, adică înainte de 5 mai, potrivit unei Hotărâri de Guvern. HG-ul a primit toate avizele și urmează să fie adoptat în ședința de joi, 25 aprilie. Având în vedere că 1 Mai și 3 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea