Rămâi conectat

Cultură Educație

Elevii Liceului Teoretic Teiuș campioni ai campaniei ”Hai pe net!”, ediția 2015. Au obținut premiul YouRock!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evenimentele derulate în cadrul Campaniei Hai pe net!, ediția 2015, în perioada 23 – 29 martie, de Telecentrul Liceului Teoretic Teiuș, au creat premizele necesare obținerii premiului YourRock (un televizor LED, diagonala 101), un binemeritat loc I la nivel național.

liceul teoretic teiusCampania de incluziune digitală „Hai pe net 2015!” a ajuns la finla după ce a atras participarea a peste 8.700 de persoane din România. Fundația EOS Romania a derulat campania Hai pe Net 2015 în parteneriat cu Rețeaua națională de eCentre, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Ministerul pentru Societatea Informațională, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global și a antrenat participarea a 166 de parteneri locali (școli, biblioteci, ONG-uri). Campania s-a derulat sub patronajul inițiativei Grand Coalition for Digital Jobsa Comisiei Europene și a campaniei eSkills for Jobs 2015.

În timpul campaniei, peste 8.700 de persoane au participat la activități de instruire, evenimente de evaluare a competențelor IT și sesiuni de redactare a unui CV. Dintre aceștia, 2.440 au utilizat pentru prima dată calculatorul și internetul. Activitățile susținute de cei 166 de parteneri ai campaniei Hai pe Net 2015, au asigurat României un onorabil loc 2 la nivel european din punct de vedere a gradului de participare în campanie.

Vă reamintim că elevii Liceului Teoretic Teiuș s-au implicat în Campania de incluziune digitală derulând timp de o săptămână activități precum: prezentarea și utilizarea instrumentului  resursă pentru cei care doresc să-și sporească șansele de angajare (http://yourock.jobs/ro), utilizarea noii aplicații de testare a competențelor TIC „Skillage” pentru tineri (http://www.skillage.eu/), prezentarea, in cadrul ședințelor cu părinții a site-urilor care oferă informații despre siguranța copiilor (http://singur.info), training de scurtă durată pentru seniori: Noțiuni de bază în utilizarea calculatorului (Internet Buttons), prezentarea informațiilor despre siguranța copiilor și accesarea resurselor privitoare la acest subiect (http://singur.info), evaluarea competențelor pentru angajare și dezvoltarea abilităților digitale folosind platforma cu resurse online disponibilă (http://www.keycompetences.eu/wordpress/romanian-toolkit/about/) și navigarea pe Internet, Wikipedia, Enciclopedii online, crearea adreselor de e-mail, conturi pe rețele de socializare.

Obiectivul central al Campaniei de incluziune digitală Hai pe net! 2015 a fost atins atât la nivel de telecentru, comunitate locală și național. Elevii Liceului Teoretic Teiuș și-au putut evalua competențele TIC, au putut accesa site-uri cu informații despre utilizarea în siguranță a Internetului precum și platforme care conțin materiale educative. De asemenea cadrele didactice au avut posibilitatea accesării unor platforme online cu resurse didactice.

Gabi Barna, director al Fundaţiei EOS România afirmă: „Vă mulțumim pentru o săptămână plină de evenimente, întâlniri și cursuri. În acest an am avut probabil cea mai mare diversitate din punct de vedere a vârstei participanților! Așa cum poate ați urmărit la link-ul de monitorizare a participării României la campania de conștientizare, România s-a situat pe Locul 2 din totalul țărilor participante la nivel european. Mă bucur să vă spun că ne-am clasat pe primul loc la numărul de utilizatori ai aplicației YouRock.jobs: 1622 de tineri au accesat această platformă. Comunitatea noastră a făcut acest lucru posibil – felicitări tuturor!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea