Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii din județul Alba vor putea oferi FEEDBACK profesorilor de la clasă, cu ajutorul unui formular online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean al Elevilor Alba, susținut de Inspectoratul Școlar Județean Alba,anunță, pentru prima dată în județ, lansarea unui formular consultativ prin care elevii pot oferi feedback semestrial anonim profesorilor de la clasă.

Formularul este compus din 10 întrebări axate pe relația profesor-elev, mai exact întrebări despre cât de bine înțelege elevul materia profesorului sau dacă cadrul didactic respectă drepturile elevilor. Acesta va fi deschis pentru o perioadă de 10 zile, urmând ca răspunsurile să fie centralizate și distribuite către școli prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Albași direct către direcțiunile fiecărei unități de învățământ din județ.

Formularul poate fi accesat la următorul link: https://bit.ly/3c0Imc1.

Așadar, considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Conform art. 7, lit. aa, din Statutul Elevului, adoptat la 10.08.2016, principalii beneficiari ai educației au dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, în vederea îmbunătățirii metodelor de predare și învățare. Amintim faptul că scopul acestui formular de feedback este de a face auzită vocea elevilor, dar și de a ajuta profesorii să-și îmbunătățească stilul de predare, adaptându-se la nevoile elevilor, crescând astfel actul educațional de la clasă.

„Feedback-ul este un instrument necesar pentru asigurarea calității în educație și îmbunătățirea permanentă a actului predării. Conform Statutului Elevului, beneficiarii primari ai procesului instructiv-educativ au dreptul de a oferi feedback semestrial profesorilor, prin fișe anonime. Reprezentăm drepturile și interesele colegilor noștri, înspre a le face vocea auzită! Astfel, invităm toți elevii să ofere profesorilor lor, o evaluare obiectivă, pentru a identifica principalele nevoi ale acestora și a contribui la creșterea calității actului educațional.”, a declarat Katharina –Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea