Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevii Colegiului Național ”Avram Iancu” Câmpeni au sărbătorit Luna Francofoniei în cadrul evenimentului ”Picnic Poetic – Haikunoi 2016”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elevi Campeni02Ca urmare a succesului înregistrat în cadrul primei ediții de anul trecut, Ambasada Franței și Institutul Francez din România au organizat și în 2016 evenimentul ”Picnic Poetic – Haikunoi”. Acesta s-a desfășurat vineri, 18 martie, în 54 de locații simultan, între orele 12 – 14, timp în care participanții au avut ocazia de a lua parte la activitățile propuse de către organizatori, publicându-și creațiile poetice pe cea mai mare rețea de socializare, pe pagina personală sau cea oficială a evenimentului, adăugându-i o mențiune în acest sens.

Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni s-a regăsit printre cei 54 de participanți la evenimentul de anul acesta, unitatea școlară participând și în 2015 la prima ediție. Roxana Bodea, directorul unității școlare, a menționat că prin această acțiune s-a dorit celebrarea francofoniei prin creaţie poetică de inspiraţie japoneză, evenimentul propunându-și promovarea limbii franceze și a multilingvismului într-o atmosferă de convivialitate elevi Campeni01la care au luat parte tineri francofoni, corpul didactic și reprezentanți ai comunității. Pe parcursul celor două ore, elevii coordonați de profesori au realizat în curtea școlii haikunoi-uri în limba franceză, care au fost postate pe pagina oficială a evenimentului de pe rețeaua de socializare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform dicționarului Larousse, un haiku este „o scurtă poezie de șaptesprezece silabe, care este compusă din trei versuri (respectiv din 5, 7 și 5 silabe) ; în general, haiku-ul evocă un peisaj sau o stare de spirit”. Principiul picnicului poetic constă în conceperea poemelor în limba franceză, iar constrângerile de redactare variază în funcție de vârsta și cunoștințele fiecărui participant. Totodată, aceste reguli de stil nu trebuie să limiteze nicidecum libertatea de exprimare și alegerea temelor care vor fi abordate de către tinerii creatori.

Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea