Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia au câștigat două premii importante la un concurs culinar în Cluj-Napoca

  • Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia pregătește viitori MasterChef.

Două premii au fost câștigate de elevii  Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia la Concursul Interjudețean Meseria brățară de aur de la Cluj Napoca. La secțiunea Tradiții culinare elevele din clasa a X-a F, Pripon Ana Maria și Bozac Eliza, au cucerit juriul cu preparatele lor: Ciorbă de ciuperci pleurotus și cu Risotto cu ficăței de pasăre și au adus acasă un meritat și muncit premiu III.

masterchef - Economic04La clasa a XI-a, competiția a constat în pregătirea unui preparat cu specific italian. Degan Bogdan și Dragomir Amalia, coordonați tot de prof. Onea Elena, au reușit să încânte privirea și papilele gustative ale juriului cu spaghetele Carbonara, obținând premiul al II-lea. Bogdan Degan nu este la prima participare la un concurs de acest fel. Tot el a reprezentat și anul trecut colegiul albaiulian la ediția anterioară, dar și la o competiție în Italia. Juriul nu a fost dur precum cel de la televizor, dar nu i-a scutit pe elevi de întrebări care urmăreau detaliile felului în care aceștia au pregătit mâncarea.

ELIT

Csaba Attila Urogdi – maestru bucătar de zece ani, cu o experienţă de peste douăzeci de ani în bucătărie, a acordat puncte atât pentru aspectul preparatului cât și gustul acestuia. Cea de-a cincea ediție a V-a a concursului a fost organizată weekendul trecut de către Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj Napoca și a reunit participanți din mai multe județe din regiunea Centru. Grupul ţintă este format din elevi de la clasele cu specializarea „Tehnician în hotelărie” , „Tehnician în turism” „Tehnician în gastronomie” și ”Organizator banqueting”.

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...