Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Elevii care nu merg la școală după confirmarea unui caz COVID în clasă pot fi puși absenți: Anunțul ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii care nu merg la școală după confirmarea unui caz COVID în clasă pot fi puși absenți: Anunțul ministrului Educației

Elevii care nu mai merg la cursuri, la apariţia unui caz pozitiv de coronavirus în clasă pot fi notaţi ca absenţi, a anunțat, în cursul serii de luni, la Digi 24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, informează News.ro.

Ministrul educației a răspuns pozitiv când a fost întrebat dacă elevilor care lipsesc, după apariţia primului caz de COVID, li se vor pune absenţe.

„Eu cred că da. Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a precizat că ancheta epidemiologică este făcută de DSP, iar elevii din clasă în care s-a depistat un caz de COVID-19 poartă corespunzător masca de protecţie, nu sunt consideraţi contacţi cu cel depistat pozitiv.

„În afară de Ordinul comun al ministrului educaţiei, ministrului sănătăţii, există o metodologie INSP. În Ordinul comun se prevede că, încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Totul e să respecţi regulile. DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a explicat şi care sunt situaţiile în care şcoala se poate derula online.

„Există posibilitatea şcolii online descrise foarte clar în ordinul comun, pentru elevii şi preşcolarii sub 12 ani, o serie lungă de vulnerabilităţi care conduc la dreptul elevului de a rămâne în online şi obligaţia şcolii de a preda în online. Iar peste 12 ani este o altă serie de vulnerabilităţi care dau dreptul elevului de a rămâne în online, chiar dacă şcoala se desfăşoară cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a declarat că numărul copiilor spitalizaţi din cauza infectării cu COVID este de trei ori mai mic decât media naţională. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, varianta Omicron nu dezvoltă forme grave în rândul copiilor.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea