Actualitate
Elevii care nu merg la școală după confirmarea unui caz COVID în clasă pot fi puși absenți: Anunțul ministrului Educației
Elevii care nu merg la școală după confirmarea unui caz COVID în clasă pot fi puși absenți: Anunțul ministrului Educației
Elevii care nu mai merg la cursuri, la apariţia unui caz pozitiv de coronavirus în clasă pot fi notaţi ca absenţi, a anunțat, în cursul serii de luni, la Digi 24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, informează News.ro.
Ministrul educației a răspuns pozitiv când a fost întrebat dacă elevilor care lipsesc, după apariţia primului caz de COVID, li se vor pune absenţe.
„Eu cred că da. Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației a precizat că ancheta epidemiologică este făcută de DSP, iar elevii din clasă în care s-a depistat un caz de COVID-19 poartă corespunzător masca de protecţie, nu sunt consideraţi contacţi cu cel depistat pozitiv.
„În afară de Ordinul comun al ministrului educaţiei, ministrului sănătăţii, există o metodologie INSP. În Ordinul comun se prevede că, încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP”, a spus Sorin Cîmpeanu.
„Totul e să respecţi regulile. DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației a explicat şi care sunt situaţiile în care şcoala se poate derula online.
„Există posibilitatea şcolii online descrise foarte clar în ordinul comun, pentru elevii şi preşcolarii sub 12 ani, o serie lungă de vulnerabilităţi care conduc la dreptul elevului de a rămâne în online şi obligaţia şcolii de a preda în online. Iar peste 12 ani este o altă serie de vulnerabilităţi care dau dreptul elevului de a rămâne în online, chiar dacă şcoala se desfăşoară cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației a declarat că numărul copiilor spitalizaţi din cauza infectării cu COVID este de trei ori mai mic decât media naţională. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, varianta Omicron nu dezvoltă forme grave în rândul copiilor.
Sursa: libertatea.ro

Actualitate
Percheziții în județul Alba: Prejudiciu de aproape 4,7 milioane de lei, în cazul unor firme care colectează și reciclează deșeuri
Percheziții în județul Alba: Prejudiciu de aproape 4,7 milioane de lei, în cazul unor firme care colectează și reciclează deșeuri
Polițiștii din Gorj au efectuat 27 de perchiziții, în cursul dimineții de miercuri, 18 mai, în Alba și alte 9 județe, la agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.
În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentarii activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.
Perchezițiile se derulează la sediile și punctele de lucru ale mai multor agenți economici, precum și la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare și inducere în eroare a operatorilor implicați în mecanismul de transfer al responsabilității stabilite în sarcina producătorilor de deșeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei.
Actualitate
Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen
Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen
Președintele Ungariei, Novák Katalin, va vizita municipiul Alba Iulia în data de 21 mai 2022, cu ocazia dezvelirii statuii principelui Gábor Bethlen.
Sâmbătă, 21 mai, reprezentanții Bisericii Reformate Maghiare vor sărbători Ziua Bisericii Reformate Maghiare la Alba Iulia potrivit portatului maghiar Maszol.
La ora 11, la Alba Iulia, Katalin Novák va susține un discurs.
Seria evenimentelor va continua la prânz cu slujba lui Zoltán Balog, pastorul Sinodului Bisericii Reformate Maghiare.
Actualitate
Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva: Până la ce oră se efectuează lucrări
Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva: Până la ce oră se efectuează lucrări
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 18 mai 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se vor executa lucrări de reparații pe autostrada A1 Sibiu-Deva și pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, astfel:
– autostrada A1 Sibiu-Deva, km 368 – 370, sensul de deplasare Sibiu-Deva, sunt restricționate banda de urgență și prima bandă pentru lucrări de revizie a rosturilor de dilatație, până la ora 16:00;
– DN 7, pe tronsoanele kilometrice 165+161 de metri – 166+148 de metri și 169 – 170, pe raza localităților Blidari-Budești, se efectuează lucrări de reparații la partea carosabilă. Circulația rutieră se desfășoară pe jumătate din cale, dirijată de piloți de circulație;
– DN 7, km 231+300 de metri – 232, pe raza localității Câineni, se execută lucrări de consolidare a grindei, până la ora 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe jumătate din cale, dirijată de piloți de circulație, doar în momentul în care se toarnă beton.
Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție în zona lucrărilor, asigurându-se temeinic înainte de schimbarea benzii de circulație și să evite efectuarea depășirilor sau manevrelor periculoase.
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte
-
Actualitateacum 17 ore
Amenzi drastice și până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau chinuie animale: Legea, publicată în Monitorul Oficial
-
Actualitateacum 15 ore
Profesorii nu vor mai avea voie să dea meditații elevilor din clasele la care predau: Anunțul ministrului Educației
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
17 mai 2022, COVID-19 în Alba. ZERO infecții și ZERO decese, în ultimele 24 de ore, în județ. Prima zi fără virus după 9 luni
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Avertizare hidrologică: COD GALBEN de INUNDAȚII pentru Alba și alte județe până miercuri, la ora 12:00. Zonele vizate
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Sclavie într-o fermă din Alba, pentru 5 copii din Bihor: Ce au decis magistrații în cazul celui care i-a exploatat
-
Sportacum 15 ore
FOTO: CSU Alba Iulia – Unirea Alba Iulia 0-4 (0-1), la juniori A1 | Revanșă și finala cu Industria pe „Cetate”!
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
APEL la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”
-
Actualitateacum 20 de ore
Putin nu i-a speriat: Suedia a semnat oficial cererea de aderare la NATO
-
Curier Județeanacum 23 de ore
LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi
-
Actualitateacum 24 de ore
Bărbat din Șona, prins MANGĂ de beat la volan, de polițiști: Ce alcoolemie avea