Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevi de clasa a XII-a din Alba, despre școala online și bacalaureat: ”Este examenul de maturitate al tuturor adolescenților, iar în acest an este mai mult decât atât”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Neliniște, teamă, incertitudine. Acestea ar fi doar câteva dintre cuvintele care ar putea descrie cel mai bine învățământul românesc în prezent, în haosul care acum parcă are un termen universal: Covid-19.

Deși se află de ani buni la picioarele acestui colos de mult timp bolnăvicios și îngenunchiat de lipsuri, mulți dintre elevii români, împreună cu câteva mii de cadre didactice dornice să schimbe ceva, s-au moblizat să înfrunte doi mari inamici deodată: un sistem de predare antic, fără semne de modernizare și o pandemie globală.

Câțiva dintre elevii dornici să răzbească și să iasă învingători din această situație, au acceptat să răspundă unor întrebări care ar putea să stea pe inima oricărui părinte sau elev în această perioadă.

Emilia, o elevă de 18 ani din Blaj, aflată în ultimul an de liceu, ostenită după o zi întreagă de cursuri online și repetat pe cont propriu, spune că profesorii și-au dat și își dau în continuare interesul că să facă procesul cât mai plăcut. Fiind în an terminal, au propus și ore suplimentare de pregătire pentru materiile de bacalaureat.

În ceea ce privește prezența la orele online, tânăra spune că participă un număr relativ mic de colegi la ore, unii dintre ei tratându-le cu indiferență, iar alții din cauza problemelor cu conexiunea la internet.

Cu atât de puțin timp rămas și cu multe schimbări care încă se arată spre drumul către Examenul de Bacalaureat, Emilia rămâne optimistă: ”Au avut loc multe schimbări în ultimul timp și îmi pare rău că banchetul și festivitatea nu se vor putea organiza, dar încerc să văd partea plină a paharului, aceea că am avut mai mult timp să mă pregătesc pentru examen și sper că voi lua note de care să fiu mândra.”

Alexandra, o altă tânără din clasa a XII-a, ne-a mărturisit că învățarea în mediu online nu este suficientă și trebuie suplimentată cu eforturi din partea elevilor, ceea ce crește emoțiile în așteptarea examenului.

Eleva consideră că Bacaureatul este examenul de maturitate al tuturor adolescenților, iar în acest an este mai mult decât atât: ”Dată fiind conjunctura, trebuie să învățam mai mult singuri, ajutați fiind de profesori în mediul online prin diverse aplicații, dar asta nu înlocuiește legătura elev – profesor care era în sala de clasă.”

Alin este elev în clasa a XII-a în Alba Iulia. Adolescentul este de părere că sursele pe internet sunt nelimitate, dar în același timp foarte prost structurate, elaborate și incomplete. Băiatul spune că activitatea online este neplăcută, deoarece profesorii nu știu să înțeleagă alegerile și nevoile eleviilor. Pentru tânărul de 18 ani, clasa a XII-a a devenit incomodă și greoaie.

”Pregătirile pentru BAC sunt jalnice și foarte incomplete deoarece nu există o pregătire amplă pentru materiile esențiale de examen. Pe lângă asta există și o varietate de materii pentru finalizarea clasei a XII-a, cu pretenții mari la fiecare”, a spus tânărul.

Are emoții deoarece pregătirea are carențe mari. Se pregătește cu ajutorul altor materiale didactice căutate și găsite pe internet, pentru că participarea la cursurile online nu este suficientă pentru a putea da randament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea