Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevi ai claselor externe de la Şcoala de Arte din Alba, premiaţi la o expoziţie naţională de meşteşuguri tradiţionale din Vrancea

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mestesuguriTineri dintre cei mai talentaţi de la clasele externe de meşteşuguri ale Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au fost premiaţi în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Expoziţiei Naţionale de Meşteşuguri Tradiţionale a Şcolilor Populare de Artă ”Pavel Terţiu”, ce a avut loc la Vrancea. Este vorba despre Oana Denisa Miclea din Bucerdea Vinoasă, Mihai  Costea din Horea, Ionel Petruse din Arieşeni, Gabriela Cârja – Vidra, Marius Robert David  – Avram Iancu, şi Mihălţan Ana Maria din Alba, care au fost răsplătiţi cu diplome şi bani pentru promovarea artei populare.

La secţiunea „Crestături populare”, Mihail Costea de la clasa de crestături populare din Horea a obţinut menţiune, iar la secţiunea “Ţesături populare, ştergare, scoarţe” Oana Denisa Miclea, cursantă la clasa de ţesături din Bucerdea Vinoasă a obţinut premiul III.

Cursantul Ionel Petruse de la clasa de confecţionat tulnice din Arieşeni a obţinut menţiune, iar o altă elevă a Şcolii de Arte de la clasa „Arta lemnului” din Vidra, Gabriela Cârjia a obţinut premiul II la secţiunea „Dogărie mică”. La aceeaşi secţiune, a obţinut premiul III Marius Robert David, care urmează cursurile de artă a lemnului în Avram Iancu.

Premiul III a fost obţinut, la secţiunea “Icoane”, de Mihălţan Ana Maria, cursanta clasei de Pictură şi Design ambiental de la  Şcoala de Arte şi Meşteşuguri Populare din cadrul  Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Evenimentul “Expoziţie Naţională de Meşteşuguri Tradiţionale” este gândit  ca  o competiţie artistică ce-şi propune să descopere şi să promoveze valoarea şi frumuseţea artei populare tradiţionale, tinere talente. Se încearcă a interpreta şi celebra trecutul într-un context al prezentului şi al viitorului, conservând şi promovând tradiţiile populare. De asemenea, se vrea a arăta comunităţii un posibil model uman de urmat, să se dezvolte gustul şi sensibilitatea estetică în rândurile comunităţii locale şi naţionale.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Vrancea – Secţia Şcoala Populară de Artă Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei şi Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei, şi s-a desfăşurat în perioada 13-31 decembrie.

Felicitări organizatorilor, cursanţilor şi îndrumătorilor.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea