Rămâi conectat

Politică Administrație

Elena Udrea, pe Muntele Găina: Nu m-a cerut nimeni! Rămân nașă, ce să fac?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

muntele-gaina-2014100Elena Udrea a participat astăzi la tradiționala serbare populară națională, Târgul de Fete de pe Muntele Găină, s-a fotografiat cu zeci de participanți, a primit cadou obiecte tradiționale de la meșterii populari, a învățat cum să cânte la tulnic, dar nu a fost cerută de soție, așa cum se obișnuia pe vremuri.

”Particip cu drag la astfel de manifestări populare. Mă așteptam să văd aici cereri în căsătorie. Să văd, că tinerii, ca pe vremuri se întâlnesc și au nevoie de nași. Deocamdată nu m-a căutat nimeni să nășesc, dar poate jos se întâmplă ceva. La ”Găina” e prima dată când am ajuns, începutul e mai greu și o să venim de acum încolo. Transmit tuturor să iubească tradițiile și să le păstreze. Ar fi frumos dacă am ține aici tradiția așa cum a pornit ea. Dar mă bucură faptul că românii vin aici din toată țara nu doar din județele limitrofe”, a spus Elena Udrea.

Udrea a gustat şi din balmoşul moţesc pregătit la târg, iar înainte de a pleca a cumpărat de la un stand al unor măicuţe cruciuliţe atât pentru ea, cât şi pentru colegii de partid care o însoţeau.

”O cruciuliţă verde, vreau să fie amintire de aici, de pe Muntele Găina, de la prima mea vizită. Având în vedere şi conotaţia religioasă a sărbătorii de astăzi (n.r. – Sfântul Ilie), o cruciuliţă este binevenită”, a afirmat Udrea.

La serbare Udrea a fost însoțită de colegii de partid printre care președintele PMP Alba, Clement Negruț și prezidențiabilul Cristian Diaconescu.

Târgul de Fete este organizat pe Muntele Găina, pe un platou situat la o altitudine de 1.486 de metri, într-o zonă aflată la limita dintre judeţele Alba, Arad, Bihor şi Hunedoara.

„Târgul de Fete” a fost înregistrat în urmă cu câţiva ani la OSIM, ca marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea