Rămâi conectat

Actualitate

Elena Balea: Bistra, cea mai întinsă comună din Europa, merită respect!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru mine, Bistra înseamnă acasă, şi fiecare dintre noi vrem ca acesta să fie locul cel mai curat şi prosper.
Uneori ne-am lăsat ,,casa” pe mâna unora care nu au îngrijit-o, fiecare dintre noi ştim de la părinţii noştrii că ,,acasă” este locul pe care vrei să-l ştii curat, sigur şi îmbelşugat.
Trăim cu toţii într-o comună, cea mai întinsă din Europa, dar care nu a evoluat prea mult în ultimii ani, imaginea din centru de comună ne plasează într-o zonă uitată şi prăfuită a timpului nostru, a secolului XXI în care trăim.
Vin la Primărie pentru a reda comuna Bistra cetăţenilor săi şi pentru a face din aceasta, casa şi locul unde vrem să trăim până la adânci bătrâneţi.
Am intrat în politică pentru că vreau să redau cetăţenilor mei respectul care li se cuvine.
Candidez deoarece cred în bistreni şi în dorinţa lor de schimbare în bine.
Politică înseamnă oameni care ştiu să construiască, dincolo de interese şi ambiţii personale trebuie să primeze interesul tuturor cetăţenilor.
Vin în faţa dumneavoastră cu un program în interesul exclusiv al cetăţenilor noştri. Un program pe care l-am construit împreună cu dumneavoastră şi pentru dumneavoastră.
Am luat la pas satele şi cătunele comunei, am vorbit cu oamenii, ne-am deschis unii altora sufletul şi am aşternut pe hârtie toate nemulţumirile şi doleanţele dumneavoastră.
Am pornit la drum de la următorul slogan ,,Părerea ta contează!”
Din punctul meu de vedere prioritatea numărul 1 al oricărui primar trebuie să fie prosperitatea şi respectul pe care îl datorează cetăţenilor săi, o comună este bogată dacă cetăţenii ei prosperă.
Susţin cu fermitate necesitatea reorganizării şi eficientizării aparatului administrativ al primăriei, angajaţii primăriei trebuie să lucreze în slujba cetăţeanului, să deservească interesele şi nevoile cetăţeanului cu maximă promtitudine şi competenţă profesională pe postul pe care îl deţine.
Tocmai de aceea, unii adversari politici m-au ironizat cum că sunt slab politician şi vin dintr-un mediu care nu are nimic de a face cu administraţia.
E o mândrie şi o onoare totodată să spun că vin din mediul şcolar, una dintre cele mai reprezentative şcoli din judeţul Alba, sunt liberă să vorbesc despre rezultatele şcolii noastre, despre performanţele elevilor noştri.
Personal, susţin ideea că avem obligaţia morală de a ne implica în viaţa comunităţii.
Doresc să-mi pun toată priceperea, toată experienţa mea pentru dezvoltarea comunei Bistra.
Nu putem sta pasivi doar să criticăm, fiecare părere contează, fiecare om contează şi uite aşa cred, doar împreună vom reuşi să schimbăm ceva, să facem ca lucrurile să meargă în direcţia pe care o dorim.
Singură nu am realizat nimic, am avut alături de mine oameni de o înaltă ţinută morală şi profesională.
Faptele mele vorbesc, ale unora doar se aud sau se scriu prin ziare.
Vin în faţa dumneavoastră şi vă invit să vorbim despre cele mai urgente şi necesare probleme cu care comuna noastră se confruntă:
– despre proiectul de alimentare cu apă potabilă, proiect început în anul 2007, irealizabil din cauza sursei de alimentare
– despre clarificarea situaţiei juridice a construcţiei căminului cultural, ale cărui lucrări au început de asemenea în decembrie 2007 şi aflat în prezent într-o starea avansată de degradare
– despre reţeaua de străzi şi drumuri comunale impracticabile, aflate într-o avansată stare de uzură
– despre activitatea cultural-artistică inexistentă din cauza lipsei unui cămin cultural
Şi ar mai fi multe de spus. Nu acuz, îi acuză faptele lor.
Drept urmare lansez o invitaţie oficială tuturor cetăţenilor comunei Bistra la o întâlnire publică în data de 27.05.2012, orele 13,30 la sala de sport, unde împreună vom realiza un program de administraţie responsabilă pe următorii 4 ani.
Vă invit să fiţi alături de mine şi echipa de consilieri pe care v-o propun.
Sunt pregătită să vorbim despre administraţie, infrastructură, despre problemele sociale, despre problemele tinerilor şi bunicilor deopotrivă, despre problemele noastre de zi cu zi.
Despre şcoală, despre biserică, despre dreptul nostru la cultură.
Sunt multe de făcut pentru un singur om, de aceea vă chem să formăm o echipă pregătită pentru gestionarea interesului public, aproape de oameni şi pentru oameni.
Vreau să cred că sunt un om de echipă. Întotdeauna am pornit de la premisa că buna funcţionare a unei instituţii porneşte de la oamenii din jurul tău.
Un primar bun, eficient, este acela care ştie să-şi coordoneze echipele de lucru, să aprecieze, să sprijine şi să motiveze realizările acestora.
Toate acestea implică oameni. Dorinţa mea este aceea să dăm viaţă comunei Bistra şi să facem să se vorbească frumos despre bistreni, despre oamenii săi mari.
Îmi doresc pentru noi toţi, locuitorii comunei Bistra, anul 2012 să fie anul înnoirilor, al schimbărilor în bine.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Șoferi din Alba, prinși BEȚI la volan: Care este alcoolemia „record” din aceste zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi din Alba, prinși BEȚI la volan: Care este alcoolemia „record” din aceste zile

La data de 9 noiembrie 2022, în jurul orei 03,40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Lopadea Nouă, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ardealului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 8 noiembrie 2022, în jurul orei 20,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,38 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Doi tineri din ALBA, identificați de polițiști, după ce ar fi făcut plăți cu un card găsit: Câte cumpărături au făcut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi tineri din ALBA, identificați de polițiști, după ce ar fi făcut plăți cu un card găsit: Câte cumpărături au făcut

La data de 8 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au identificat doi tineri, de 17 și 18 ani, ambii din comuna Sântimbru, ca persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări a rezultat că cei doi ar fi găsit un card bancar, iar în noaptea de 17/18 septembrie 2022 l-ar fi folosit la efectuarea a 6 plăți contactless.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi tineri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Baza sportivă de pe strada Tipografilor din Sebeș va fi modernizată printr-o finanțare nerambursabilă: Valoarea investiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Baza sportivă de pe strada Tipografilor din Sebeș va fi modernizată printr-o finanțare nerambursabilă: Valoarea investiției

A fost semnat un nou contract de finanțare nerambursabilă în beneficiul Municipiului Sebeș: prin intermediul POR 2014-2020, Axa 9, va fi reabilitată bază sportivă situată pe strada Tipografilor, finanțarea fiind derulată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prin proiect se propune construirea unei baze sportive conectate cu Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Având în vedere concluziile expertizei tehnice, se propune demolarea construcției existente aflată în stare avansată de degradare și realizarea unui imobil cu funcțiunea principală de învățământ și spații anexe pentru suprafața de joc.

Noul imobil va avea un regim de înălțime de P+1, pe o suprafață construită la sol de 428,72 de metri pătrați. Parterul – care este separat printr-un gang de acces spre terenul de fotbal va avea destinația de vestiare pentru jucători, cu grupuri sanitare aferente, un spațiu de recepție, birou administrativ și spații tehnice, spații administrative și de depozitare și două vestiare destinate antrenorilor și arbitrilor. La etajul superior, cu o suprafața construită de 428,72 metri pătrați, se vor amenaja 3 săli de curs cu suprafața de 182,46 de metri pătrați, grupuri sanitare și o zonă pentru sala de mese de 42,19 metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Amenajarea exterioară propune construirea unui teren de fotbal sintetic cu infrastructura aferentă, împrejmuit cu gard metalic, amenajarea unei zone de tribune pe structură metalică, alee pietonală, spații verzi, zonă de parcare cu 28 de locuri dinspre strada Tipografilor. Suprafața de joc a terenului va fi sintetică având 5814 de metri pătrați, cu dimensiunile de 57 metri lățime și 102 metri lungime. Gazonul sintetic va avea înălțimea firului de 50 mm, monofilament și are certificarea FIFA Quality. Suprafața de joc se va ilumina cu proiectoare led. De asemenea, se propune și realizarea unui teren de baschet cu un singur coș, cu suprafața din beton elicopterizat trasat.

Valoarea totală a investiției este de 6.908.771,15 lei fără TVA, respectiv 8.185.214,05 lei cu TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea