Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

„Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă” – concurs de cunoaştere a regulilor de circulaţie, pentru elevi, organizat de IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii din Aiud. Premiile au fost oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

concurs biciclete

Ieri, 2 iunie 2016, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care s-au înscris 10 echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, tablete şi gadjeturi ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud şi ai Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

[nggallery id=2218]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea