Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Educaţia şi instruirea – la UNPR Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În cadrul dezbaterilor pe care organizaţia UNPR Cugir le promovează la nivel local se evidenţiază conceptul potrivit căruia dezvoltarea vieţii economice în oraş a fost şi este influenţată de sistemul de educaţie şi instruire profesională. „Factorii fundamentali de progres economic ai Cugirului au fost educaţia şi instruirea forţei de muncă pornind de la nivelul învăţământului profesional şi culminând cu cel universitar, dezvoltarea cetăţii industriale nu se putea realiza fără un învăţământ tehnic ultraperformant”, susţine preşedintele organizaţiei Cugir a UNPR, col. (rez) dr. ing. Constantin Avădanei.
Liderul progresiştilor din Cugir remarcă faptul că oraşul de la poalele Drăganei are o tradiţie de toată lauda privind performanţele în educaţie şi instruire, şcoala reuşind să dea oameni de mare recunoaştere pe plan naţional şi internaţional astfel încât localitatea a devenit un brand nu doar în ţară cât şi în lume.
Preşedintele UNPR susţine că tinerii au nevoie de educaţie, de îndrumare iar Cugirul dispune de un corp didactic foarte bine pregătit, capabil de perfectionare, care poate contribui la ridicarea oraşului la nivelul de civilizaţie european. „Este creată o aşteptare în rândul cetăţenilor, a tinerilor în mod special de a se reînfiinţa învăţământul universitar tehnic la Cugir care a funcţionat ca secţie a Politehnicii Cluj Napoca timp de 21 de ani. Noi vom susţine demersul pentru materializarea acestui deziderat  mai ales că la Cugir există o bază de plecare pentru dezvoltarea acestui tip de învăţământ, cele două uzine, la care se adăugă firmele din oraş care aşteaptă absolvenţi bine pregătiţi teoretic şi practic. Suntem totodată susţinătorii reabilitării şcolii de arte şi meserii care a avut o bogată tradiţie în Cugir”, a dorit să mai precizeze liderul UNPR , Constantin Avădanei. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea