Rămâi conectat

Curier Județean

EDU.RO Rezultate Definitivat 2014. Peste 66% dintre profesorii din Alba au obținut note peste 8

Dragoş Suciu

Publicat

în

Rezultatele examenului de Definitivat 2014 au fost afișate astăzi, 19 iulie pe EDU.RO, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. În județul Alba, din cei 137 de profesori, 129 au obținut note peste 5 ne-a comunicat inspectorul școlar Rodica Groza.

Pentru a trece examenul de Definitivat profesorii trebuie să obțină minim 8, notă care a fost obținută de peste 66% dintre dascălii prezenți, conform sursei citate.

Rezultate Definitivat 2014, în Alba – Click

Pentru a putea susţine proba scrisă profesorii au trecut prin mai multe probe şi au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar.

Examenul de Definitivat 2014 a durat 4 ore ore, iar  nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Pentru a trece exmaneul profesorii trebuie să obţină minimum nota 8.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. În perioada 19-23 iulie se vor depune şi soluţiona contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

Anul trecut, MEN a decis să crească nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivat de la 7 la 8.

Definitivat 2014, pe Edu.ro. Şase centre de rezolvare a contestaţiilor

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru evaluarea lucrărilor scrise de la Definitivat 2014 şi soluţionarea contestaţiilor s-au constituit 6 centre de evaluare/contestaţii la nivel naţional, prin arondarea disciplinelor de examen. Astfel, lucrările tuturor candidaţilor care au optat pentru o anumită disciplină de examen sunt evaluate în acelaşi centru. Comisiile constituite în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ sunt compuse din cadre didactice universitare, având cel puţin titlul ştiinţific de doctor şi din cadre didactice din învăţământul preuniversitar, având cel puţin gradul didactic II. Preşedinţii comisiilor sunt cadre didactice universitare. Coordonarea metodologică a examenului de Definitivat 2014 revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Coordonarea metodologică a examenului de Definitivat 2014 revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Calendar Definitivat 2014

  • 19 iulie 2014: Afișarea rezultatelor
  • 19 – 20 iulie 2014: Înregistrarea contestațiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 21 – 23 iulie 2014: Rezolvarea contestațiilor
  • 24 iulie 2014: Afișarea rezultatelor finale
  • 25 iulie – 10 august 2014: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • 10 – 14 august 2014: Eliberarea de către inspectoratele școlare a adeverințelor de promovare a examenului de definitivare in învățământ

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea