Ediția a II-a a seriei de evenimente „Partidul te vrea tuns”, în perioada 4-6 iunie 2018, în zona din fața Muzeului Unirii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Seria de evenimente „Partidul te vrea tuns” revine la Alba Iulia pentru al doilea an consecutiv, în perioada 4 – 6 iunie 2018, în zona din fața Muzeului Național al Unirii din Cetatea Alba Carolina.

Programul ediției a II-a propune discuții și proiecții variate, centrate pe minciuna și violența prin care regimul a fost impus și susținut mai bine de 40 de ani. Seria este organizată de Asociația „Forum Apulum” sub motto-ul „Trăiască Propaganda” și urmărește să combată miturile care circulă și în prezent despre perioada comunistă din România. Propaganda a fost, alături de violență, unul din stâlpii de bază ai regimului communist, iar evenimentele propuse vor încerca să scoată în evidență prăpastia dintre ceea ce s-a pretins a fi comunismul și realiatea istorică.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Participanții vor avea ocazia să vizioneze, printre altele, documentarul „Dezastrul Roșu”, să cunoască prin intermediul invitaților una dintre vocile celebre ale radioului Europa liberă – Cornel Chriac, realizator al programului muzical „Metronom” și să participe la o lecție interactivă de istorie. De asemenea, Asociația Forum Apulum va lansa „Ghidul ilustrat al comunismului românesc”, destinat tinerilor liceeni și studenți. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentelor în zona din fața Muzeului Unirii, acestea vor avea loc în incinta muzeului Principia din Piața Cetății.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acest eveniment este posibil cu sprijinul partenerilor: Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Asociația „EU-RO Dinamic”, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Vertical Graphic și Caro Sound.

Program „Partidul te vrea tuns”
– serie de evenimente dedicată istoriei comunismului românesc –
Alba Iulia, 4 – 6 iunie 2018
Luni, 4 iunie
20:00 Deschidere oficială
Diana Filimon, Forum Apulum
20:15 Lansare „Ghidul ilustrat al comunismului românesc”
Ciprian Cucu, Forum Apulum
20:30 Muzica și tinerii din România comunistă
Daniela Cetean (profesor istorie, Alba Iulia) și Manuela Marin
(cercetător, Universitatea București)
21:15 Proiecție film „Dezastrul Roșu” (53 min)

Marți, 5 iunie
20:00 Presa în perioada comunistă (dezbatere)
20:45 Comunismul, între realitate și propagandă
Lucian Vasile (IICCMER) în dialog cu Liviu Zgârciu
21:15 Proiecție film

Miercuri, 6 iunie
20:00 Lecție interactivă de istorie
Daniela Cetean și Adrian Simion
20:45 Care-i treaba cu torționarii? Dialog și proiecții

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419