Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Echipa Gimn Star din Blaj a reprezentat cu succes România la Festivalul Internaţional de Dans „Joy of Europe”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Gimn Star Blaj, condusă de prof. Cornelia Letiţia Mărginean, a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Dans „Joy of Europe”, ce a avut loc în perioada 1-5 octombrie în capitala Serbiei, Belgrad.

„Joy of Europe” este cea mai mare şi mai veche manifestare artistică internaţională adresată în exclusivitate copiilor. Festivalul a luat fiinţă în anul 1969, cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului şi este găzduit de Serbia. Fondator şi patron al evenimentului este Administraţia oraşului Belgrad, producător executiv fiind Centrul de Cultură al Copiilor din Belgrad.

În fiecare an, pentru câteva zile din octombrie, Belgradul devine capitala copiilor din întreaga Europă. Tema festivalului la ediţia din 2013, 1-5 octombrie, a fost Rock&roll şi a servit drept sursă de inspiraţie pentru punerea în valoare a creativităţii copiilor prin dans, muzică, pictură, multimedia.

Rock&roll –ul este un gen muzical ce a apărut la sfârşitul anilor ’40, începutul anilor ’50 în Statele Unite ale Americii fiind o combinaţie de blues, jazz, gospel, country, swing, folk. Depăşeşte în scurt timp graniţele ţării în care a luat fiinţă, devenind o mişcare culturală, influenţând nu doar stiluri de muzică aflate la mare depărtare, ci şi stiluri de viaţă. Anduranţa sa de-a lungul anilor îi dovedeşte pe deplin capacitatea de a influenţa şi conecta diferite culturi din jurul lumii.

Pentru Joy of Europe 2013, rock&roll–ul a constituit un motiv de inspiraţie în toate domeniile de creaţie artistică şi o cale de legătură prin care s-au depăşit diferenţele, limitele şi barierele lingvistice. În cadrul festivalului au fost înscrise 24 de ţări participante, după ce în prealabil au fost selectate de către organizatori pe baza depunerii unei aplicaţii.

România a fost reprezentantă pentru a doua oară în cadrul acestui festival de echipa Gimn Star Blaj. Sportivele echipei: Barna Cosmina, Căpîlnean Denisa, Coman Veronica, Humuzău Miruna, Mihu Adelina, Mihu Daniela, Morariu Adina, Popa Nicoleta, Negrea Tabita, Teodora Rotaru, Andreea Miruna, Rotaru Sonia Maria, Sandru Carmen, Schmit Ariana au demonstrat încă o dată că pasiunea pentru dans, experienţa competiţională şi orele lungi de antrenament se concretizează într-o evoluţie remarcabilă şi-n ropote de aplauze.

„Reuşita evenimentului a fost dată de un cumul de factori: organizarea impecabilă prin cooptarea unor oameni dedicaţi şi profesionişti, nivelul ridicat al evoluţiei echipelor participante, ospitalitatea şcolii Baba Novac (gazda echipei GIMN STAR Blaj) şi un sistem de voluntariat format din adolescenţi responsabili”, a transmis prof. Cornelia Letiţia Mărginean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea