E oficial! Liga a 4-a Alba se mai joacă doar în 2021!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Faptul că Liga a 4-a Alba nu se va mai relua în acest an a devenit o certitudine! Asociația Județeană de Fotbal a decis asta într-o ședință de Birou Executiv ce a avut loc marți, 20 octombrie.

Astfel, în mod oficial, fotbalul amator din județ își prelungește pauza până în primăvara anului viitor, Liga a 4-a alăturându-se celorlalte competiții deja amânate, Liga a 5-a, Campionatele dedicate copiilor și juniorilor. Ultimele meciuri disputate pe cea de-a 4-a scenă fotbalistică au fost la începutul lunii martie, astfel că putem vorbi de un an de întrerupere la acest nivel.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dintre cele 16 echipe înscrise pentru ediția 2020/2021, numai 5 au anunțat că pot respecta prevederile protocolului medical în vigoare, respectiv testele obligatorii la două săptămâni. Este vorba despre CS Universitatea Alba Iulia, Voința Stremț, Performanța Ighiu, CIL Blaj și Viitorul Sântimbru, dar și acestea în anumite condiții. “Nu se mai joacă anul acesta, din păcate. Pandemia de coronavirus ne-a obligat să regândim sistemul competițional. Acum, în noiembrie, nici nu mai aveam timpul necesar pentru a începe. O să vedem la primăvară care va fi modalitatea de disputare, în funcție de evoluția evenimentelor”, a transmis Cristian Petropulos, președintele AJF Alba. Alba se alătură astfel județelor Arad, Timiș, sau Cluj, ce au decis să nu pornească “fotbalul mic”, în vreme ce, la acest nivel se joacă în Hunedoara, iar Brașovul intenționează să demareze Liga a 4-a.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

“Țnând cont de:  Menținerea stării de alertă pe teritoriul României faptul că majoritatea cluburilor și asociaților sportive nu pot respecta actualul protocol medical, impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății; faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea / diminuarea / renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (Testare prin metoda RT-PCR), astfel încât să se permită reluarea competițiilor organizate de AJF Alba; creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, Biroul Executiv al AJF Alba întrunit în data de 20.10.2020, a hotărât, Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Alba pentru sezonul 2020-2021; Campionatele organizate de către AJF Alba, vor putea începe cel mai devreme în 27-28 februarie 2021”, este anunțul postat pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Alba.

Dan HENEGAR