Rămâi conectat

Actualitate

E oficial! Facebook îţi monitorizează conversaţiile private

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Facebook scanează conversaţiile private pentru a sesiza poliţia despre comportamente ce trezesc suspiciuni, semnalează Agenţia britanică de presă Reuters, care prezintă cazul unui bărbat oprit de poliţişti şi audiat în legătură cu o conversaţie a doua zi după ce a avusese o conversaţie cu o minoră prin intermediul reţelei sociale.

În data de 9 martie a.c., un bărbat de 30 de ani a propus o întâlnire unei adolescente de 13 ani după ce aceasta ar fi ieşit de la cursuri. Conversaţia a fost scanată automat de un program informatic şi apoi semnalată echipei Facebook, care au sesizat poliţia.

Tehnologia folosită de reţeaua socială urmăreşte cuvinte cheie, termeni suspecţi, folosindu-se eventual pentru a face acest lucru de înregistrări ale unor conversaţii avute anterior de pedofili. Acest soft al Facebook urmăreşte de asemenea diferenţele de vârstă dintre partenerii de conversaţii şi dacă relaţia lor este una stabilă.

Potrivit cotidianului francez “Le Monde”, pe pagina consacrată relaţiei cu autorităţile, Facebook explică “că poate fi pus în situaţia de a oferi informaţii când reprezentanţii reţelei de socializare estimează că acest lucru este necesar pentru a împiedica fraude sau orice alte activităţi ilicite, pentru prevenirea unui prejudiciu corporal iminent sau protejarea intereselor companiei şi a utilizatorilor în faţa unor persoane care nu respectă “Declaraţia privind drepturile şi responsabilităţile” a Facebook.

Site-ul de ştiri Mashable aminteşte că doar în luna aprilie a.c., Facebook comunicase poliţiei din Boston identităţile şi conţinutul postărilor/mesajelor unui bărbat suspectat de crimă.
Detaliile despre sistemul de monitorizare Facebook vin în urma unui interviu pe care şeful Departamentului de Securitate, Joe Sullivan l-a dat Agenţiei Reuters. Cel puţin un pedofil (child predator) a fost trimis în judecată pe baza probelor oferite de sistemul Facebook de scanare a conversaţiilor, potrivit unui raport Reuters.

Când i-a fost cerută o explicaţie, Facebook a repetat doar remarcile făcute de Joe Sullivan la Reuters: “Niciodată nu am vrut să instituim un mediu în care angajaţii noştri să caute prin conversaţiile private ale utilizatorilor noştri, deci este foarte important pentru noi faptul că folosim în acest sens tehnologia, care are o rată de eroare fals/pozitiv foarte scăzută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea