Rămâi conectat

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu au beneficiat în realitate. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a efectuat cercetările a considerat că este suficient ca fiecare dintre cei 5 să efectueze 30 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătoria Alba Iulia a constatat „legalitatea şi temeinicia soluției de renunțare la urmărirea penală” dispusă prin ordonanța procurorului din data de 20 februarie 2024. Unul dintre cei 5 este în prezent la pensie.

„Probele administrate în cauză relevă că suspecţii, având calitatea de subofiţeri de poliţie, beneficiau în anul 2020 de decontarea directă de către angajator a contravalorii serviciilor turistice, în limita sumei de 1.450 de lei (ei neprimind vouchere de vacanţă în format scriptic sau pe card). Practic, aceştia plăteau din fonduri proprii contravaloarea serviciilor turistice, apoi, pe baza facturii şi bonului fiscal eliberate de prestator, solicitau decontarea sumei de către angajator.

S-a arătat că, în anul 2020, în baza unor facturi eliberate în fals de către (…), suspecţii au solicitat decontarea serviciilor turistice în sumă de 1.450 de lei de către IPJ Alba, care, în baza documentelor depuse, le-a achitat aceste sume. S-a precizat că, în realitate, din probele administrate (declaraţii de martor, suspecţi, procese verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate) a reieşit că suspecţii nu au fost cazaţi la (…) în perioadele menţionate în înscrisurile depuse.

Mai mult, I.P.J. Alba a comunicat că prejudiciul cauzat de suspecţi a fost reparat integral şi că nu se constituie parte civilă în cauză”, se precizează în încheierea Judecătoriei Alba Iulia, consultată de ziarulunirea.ro

Citește și: Sporuri pentru militari și polițiști: Guvernul a adoptat noi reguli pentru acordarea beneficiilor

În cazul unuia dintre polițiști s-a reținut doar forma tentativei, pentru că instituția nu a plătit suma solicitată. Cercetările au vizat fapte de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune și tentativă la înșelăciune.

Reprezentantul societății care a eliberat facturile a declarat că polițiștii nu au fost cazați în structura de cazare pe care o deține.

„Judecătorul de cameră preliminară, în raport cu conținutul faptei, cu modul și mijloacele de săvârșire, cu scopul urmărit și cu împrejurările concrete de săvârșire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”, se menționează în încheierea Judecătoriei Alba Iulia.

foto: cu titlu reprezentativ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios” Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în direct la Radio Unirea FM, despre o posibilă candidatură la poziția de președinte al României, dar și despre importanța  alegerilor din 2024, pentru viitorul României. El a precizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea