Rămâi conectat

Ştirea zilei

După 5 ani de judecată, albaiulianul Alin George Bian, acuzat de vătămare corporală din culpă, a scăpat de răspunderea penală. Partea vătămată și-a retras plângerea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Procesul penal împotriva lui Alin George Bian a încetat, în data de 17 iunie 2015, în urma hotărârii magistraților de la Judecătoria Alba Iulia, după ce partea vătămată și-a retras plângerea. Fiul fostului secretar de stat Silviu Bian a fost judecat pentru vătămare corporală din culpă, dosarul aflându-se pe rolul instanței de aproape 5 ani, respectiv din data de 12 iulie 2010.

Respinge, ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice. Încetează procesul penal față de inculpat, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. Lasă nesoluționate acțiunile civile formulate în cauză”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul Judecătoriei Alba Iulia.

Alin George Bian a fost implicat, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit “fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare.

CITEȘTE ȘI: Fiul fostului şef de la ANOFM, Alin George Bian susţine că nu este vinovat de provocarea accidentului în urma căruia a murit un om

După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital iar Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010, pentru vătămarea corporală din culpă. În vara anului 2012, partea vătămată a solicitat schimbarea încadrării în “omor din culpă”.

Pe toată durata procesului Alin George Bian a susţinut că nu este vinovat de producerea accidentului în urma căruia a murit un om. În tot acest timp el a putut să șofeze, cererile sale de prelungire a dreptului de a conduce fiind aprobate, lunar, de magistrații instanței.

Alin George Bian a intrat în atenția publică datorită tatălui său, Silviu Bian, fost membru marcant al PDL Alba, care a fost propulsat de organizația județeană a partidului la șefia Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. În prezent acesta se află în închisoare, ispășind o pedeapsă de 6 ani, pentru luare de mită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea