După 5 ani de judecată, albaiulianul Alin George Bian, acuzat de vătămare corporală din culpă, a scăpat de răspunderea penală. Partea vătămată și-a retras plângerea

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Procesul penal împotriva lui Alin George Bian a încetat, în data de 17 iunie 2015, în urma hotărârii magistraților de la Judecătoria Alba Iulia, după ce partea vătămată și-a retras plângerea. Fiul fostului secretar de stat Silviu Bian a fost judecat pentru vătămare corporală din culpă, dosarul aflându-se pe rolul instanței de aproape 5 ani, respectiv din data de 12 iulie 2010.

Respinge, ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice. Încetează procesul penal față de inculpat, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. Lasă nesoluționate acțiunile civile formulate în cauză”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul Judecătoriei Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Alin George Bian a fost implicat, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit “fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

CITEȘTE ȘI: Fiul fostului şef de la ANOFM, Alin George Bian susţine că nu este vinovat de provocarea accidentului în urma căruia a murit un om

După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital iar Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010, pentru vătămarea corporală din culpă. În vara anului 2012, partea vătămată a solicitat schimbarea încadrării în “omor din culpă”.

Pe toată durata procesului Alin George Bian a susţinut că nu este vinovat de producerea accidentului în urma căruia a murit un om. În tot acest timp el a putut să șofeze, cererile sale de prelungire a dreptului de a conduce fiind aprobate, lunar, de magistrații instanței.

Alin George Bian a intrat în atenția publică datorită tatălui său, Silviu Bian, fost membru marcant al PDL Alba, care a fost propulsat de organizația județeană a partidului la șefia Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. În prezent acesta se află în închisoare, ispășind o pedeapsă de 6 ani, pentru luare de mită.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

7 Comentarii

pilu 22 iunie 2015 at 18:25

Saraca de ea, la presiuni puternice a cedat. Cine stie cum i s-o fi aratat pisica.
Iar habaucul ala de beizadea, a carui descendenta nu este de invidiat, cred ca nu e sanatos la cap cand comite un accident si sustine ca nu este vinovat.
Am auzit ca Bian batranul isi petrece mai tot timpul la infirmeria penitenciarului. Trai tata, ca are mult de stat.

ilie de la uzina 22 iunie 2015 at 18:28

traiasca justitia romana. tara de rahat.justitie de rahat.

pelticu' 22 iunie 2015 at 19:24

fiu de bandit pedelist. Sa nu uitati sa-i votati in continuare!

Moșu 22 iunie 2015 at 19:54

….potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit .” În vara anului 2012, partea vătămată( dec. INRI in 2008) a solicitat schimbarea încadrării în “omor din culpă” ca să scape beizadeaua …” …țara bandiților ,ticoloșilor și mai nou a criminalilor protejați de mafia in ROBE NEGRE !…

Așa zis-a Burebista 23 iunie 2015 at 7:43

Ce mincinos! A lovit bătrânul și minte că nu el a fost. Cine mai conducea mașina? Tată-s-o? S-a aruncat bătrânul în fața mașinii? L-a accidentat bătrânul pe șoferul mincinos?
Tatăl condamnat pentru luare de mită. Fiul a urmat exemplul și a dat și el ceva ca să scape de cazare gratuită, mâncare gratuită, servicii sociale, etc. gratuite. Păcat. Ar fi învățat că se pot face bani frumoși în închisoare. Sunt destui care s-au îmbogățit cu metoda telefonul. Sau a folosit metoda telefonul de a scăpat de închisoare?

Ghita 23 iunie 2015 at 14:46

Pe mine nu ma impresioneaza, ca a scapat acum de „bulau”, are tot timpul inainte sa-si „de-ie in petec”, ca ii psihopat si teribilist, ca taica-su! Ulciorul nu merge de multe ori la fantana!

axinte 23 iunie 2015 at 23:35

…frustrari, multa frustrare si cinism, …este greu sa cunoastem pe cineva , oricine ar fi, …nu putem intra in capul sau sufletul nimanui, …dar totusi credem ca stim,…poate ca si dumneavoastra aveti copii,…nu chiar cu totii putem sa pozam in icoane si sfinti , unora li se intimpla pur si simplu,,…asa este viata,…. netemeinicia zilei de miine, nu garanteaza nicicind, niciunde si nimanui nimic niciodata, …dar in iluzia pe care o purtam , in orgoliul si mindria noastra , facem muschii mari,…si credem ca noi chiar stim cum de fapt s-a intimplat, se intimpla, sau se va intimpla…vremea nu cruta pe nimeni…

Comentariile sunt oprite