Rămâi conectat

Ştirea zilei

După 3 clarificări contradictorii, licitaţia de aproape 5 milioane de euro pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, anulată de Primăria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitaţia de aproape 5 milioane de euro pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, anulată de Primăria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a anulat o licitație de aproape 5 milioane de euro privind amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiu. Contractul ce urma a fi încheiat cu firma câștigătoare era valabil pe o perioadă de patru ani și avea o valoare estimată de aproape 22 de milioane de lei, fără TVA (circa 4,8 milioane de euro).

Documentația a fost publicată în SEAP, în 28 iulie 2017, iar ofertele puteau fi transmise administrației locale până în 29 august, ora 16.00. Data limită de evaluare a ofertelor a fost prevăzută pentru 22 septembrie 2017. Potrivit documentației, autoritatea contractantă trebuia să încheie un acord-cadru pentru perioada celor 4 ani, respectiv minimum 4 contracte subsecvente, pentru fiecare an. În ultima zi în care se puteau depune oferte, în 29 august 2017, licitația a fost anulată. Motivul care apare pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) este următorul: ”Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”. Potrivit Legii nr. 98/2016, ”autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului”.

Decizia de anulare a fost precedată de trei clarificări contradictorii publicate în 25 și 28 august. Astfel, în 25 august, pe SEAP a fost publicată următoarea adresă din partea Primăriei Alba Iulia: ”Având în vedere Notificarea prealabilă înregistrată la sediul nostru cu nr. 81365/25.08.2017, împotriva deciziei Autorității contractante cu privire la decalarea termenului de depunere a ofertelor; Vă facem cunoscut că Municipiul Alba Iulia, în calitate de Autoritate Contractantă, revine asupra deciziei de a decala termenul de depunere a ofertelor și îl menține pe cel declarant inițial, respectiv data de 29.08.2017, ora 16.00”.

În 28 august, la ora 08.42, a fost publicată o altă clarificare, care însă nu apare sub forma unei adrese oficiale ci doar ca un comentariu: ” Având în vedere faptul că a fost publicat în JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – n.r.) anunțul erată privind decalarea termenului de depunere a ofertelor din 29.08.2017 în data de 08.09.2017. Ținând cont de faptul că a fost extinsă perioada de depunere a ofertelor în SEAP din data 29.08.2017 până în data de 08.09.2017, autoritatea contractantă anulează clarificarea postată în 25.08.2017 – Măsuri de remediere. Astfel termenul limită de depunere a ofertelor în SEAP este 08.09.2017, ora 16.00”.

Peste doar două ore, la 10.09, a fost afișată o nouă clarificare care o contrazice pe prima: ” Referitor la ultima clarificare din data de 28.08.2017, având în vedere că nu mai există timpul necesar pentru a fi publicat la JOUE, vă informăm că data limită de depunere a ofertelor este 29.08.2017. Vă mulțumim pentru înțelegere!”. Urmarea acestor bâlbâieli a fost anularea procedurii, în 29 august 2017, la ora 09.02, cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor.

Câștigătorul licitației urma să fie desemnat agentul economic care propunea prețul cel mai mic în ansamblul activităților de amenajare și întreținere a spațiilor verzi. Printre activitățile descrise în caietul de sarcini se regăseau următoarele: curățarea spațiilor verzi, tunderea și curățarea gardurilor vii, cositul zonelor verzi, plantat flori, îndepărtat flori din rondouri și scuaruri, plantat gard viu la un rând sau două rânduri, plantat arbori și arbuști foioși și rășinoși, săpat farfurii la arbori și arbuști, toaletarea arborilor etc. Firma care câștiga contractul derula și activitățile de aplicare a tratamentelor fitosanitare și de administrare a îngrășămintelor chimice. Cel mai probabil, în perioada următoare, Primăria Alba Iulia va relua această licitație.

În prezent, activitățile sunt derulate pe trei loturi de către societățile Luxor LTD SRL Alba Iulia, Salprest SRL Alba Iulia și Sport Turism SRL 23 August (județul Constanța). Precedenta licitație publică pentru cele trei loturi a fost organizată în 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea