Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: 26 candidați din Alba susțin rezidențiatul. Cum se desfășoară examenul

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de rezidențiat din acest an are loc duminică, 23 noiembrie. Din județul Alba s-au înscris un număr de 26 candidați:  4 la domeniul Farmacie, 6 la Medicină dentară și 16 la Medicină generală, potrivit informațiilor furnizate de DSP, la sfârșitul lunii octombrie.  

Concursul se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași Târgu Mureș și Timișoara.

La examenul de rezidențiat în 2013 s-au înscris doar 13 candidați.

Amintim că Ministrul Sănătății a amânat examenul de rezidențiat, dat fiind faptul că în 16 noiembrie este organizat al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Cum se desfășoară examenul de rezidențiat

Pe 23 noiembrie 2014, in dimineața zilei de concurs, la ora 7:30, șeful de sală si supraveghetorii lipesc, în dreptul fiecărui loc din sala, o legitimație de banca cu numărul de ordine al candidatului respectiv, număr corespunzător cu cel aflat in listele candidaților.

Începând cu ora 8:30, candidații pot intra in sala in care au fost repartizați. La intrare se legitimează in fata șefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți in sala de concurs.

Candidații sunt așezați in sala in ordine alfabetica, conform listelor finale afișate, cu excepția perechilor soț soție, frați-surori, care au obligația, sub sancțiunea anularii lucrării si eliminării din concurs, sa semnaleze șefului de sala aceste situații, pentru a putea fi așezați separat, informează Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Candidații ocupa numai locurile indicate de organizatori si nu au voie sa le schimbe intre ei. In cazul in care locul desemnat inițial nu este corespunzător, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicația șefului de sala. Candidații sunt așezați in sala in așa fel încât sa rămână cel puțin un loc liber intre 2 candidați.

Începând cu ora 9:00, candidații primesc grilele pentru răspuns si cate o carioca neagra pentru completarea grilei si pentru completarea datelor de identitate, potrivit Metodologiei pentru desfășurarea concursului de rezidențiat pe loc si pe post in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 23 noiembrie 2014.

Fiecare candidat verifica grila, pentru a identifica eventualele greșeli de tipărire, caz in care grila respectiva este înlocuita – se arata in metodologie.

„Sacii sigilați conținând caietele cu întrebări sunt aduși la săli in jurul orei 9:30”, iar „la ora 10:00 se desigilează sacii in toate sălile de concurs din toate centrele universitare. Se impart apoi candidaților caietele cu întrebări, ținând-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet, începe măsurarea timpului de concurs, care este de 4 ore”.

Candidații care nu sunt prezenți in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10:00) nu mai au acces in sala de concurs.

Grilele de răspuns bune de corectat se predau de către candidați, sub semnătura, șefului de sala. Corectura acestor grile se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a încă 2 candidați din sala respectiva, care vor fi nominalizați in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidaților.

Contestațiile se depun, in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in sălile de concurs, la sediul comisiei locale de concurs stabilit de către universitatea de medicina si farmacie organizatoare. Comisia anunța rezultatele finale in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

Metodologia prevede ca, „daca in urma contestării întrebărilor, comisia apreciază ca exista întrebări care prezinta vicii de formulare, aceste întrebări sunt anulate (hotărârea luata urmând a fi consemnata intra-un proces-verbal semnat de toți responsabilii grupurilor de lucru). Anularea întrebărilor duce la anularea punctelor acordate la întrebările respective, pentru toți candidații”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024 Intreruperile programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 29/04/2024> UNIREA – Strada UIORII, Strada TRAIAN partial, Strada TARGULUI, Strada SIMION BARNUTIU, Strada SCOLII, Strada LAUTARILOR, Strada GORNICULUI, Strada CARAUSILOR, Ferma cu Omenie, Strada TRAIAN, Ferma Transavia, Strada TRAIAN 08.00-16.00 Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea