Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 21 septembrie: ”Bogățiile toamnei”, la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bogatiile toamnei22Cea de a XIV- a ediție a manifestării ”Bogățiile toamnei la Blaj” se desfășoară duminică, 21 septembrie, cu începere de la ora 10.00, în Piața Mare Agroalimentară a orașului.

Respectăm tradiția din fiecare an de a onora truda legumicultorilor din zona Târnavelor . Răsplatim munca, perseverența și , de ce nu, chiar stăruința cu care aceștia oferă an de an în piețele blăjene produse de foarte bună calitate”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor vor avea ocazia să î-și expună cele mai aspectuoase produse din  recolta anului 2014 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această ocazie

Piaţa va fi plină de producători agricoli care işi vor  expune roadele pământului iar 36 dintre aceştia vor participa  şi la concursul de standuri organizat ca în fiecare an de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Pentru truda lor de un an dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, aducând în pieţele blăjene produse ecologice, producătorii agricoli vor fi  recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii în bani (intre 800 lei – premiul I si 100 lei – menţiunea).

Marele premiu va fi decis ținând cont atât de expoziția propriu zisă a fiecărui agricultor dar și de frecvența cu care iși comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată. În concurs  s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate : Tiur, Petrisat, Manarade, Valea Lungă, Bucerdea Grânoasă, Lunca Târnavei etc.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un program de muzică populară  care va începe la ora 10.30, imediat dupa decernarea premiilor. Pe scena amplasată în aer liber vor susține un recital artistii Ansamblului Folcloric al judetului Alba Condus de dirijorul Alexandru Pal.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea