Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Duminică, 20 octombrie: o nouă ediție a ”Târgului de la Sălciua”, unul dintre cele mai vechi din Apuseni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comuna Sălciua a reînviat tradiția unuia dintre cele mai mari târguri de animale din Apuseni, vechi de 112 de ani. Duminică, 20 octombrie, începând cu ora 9.00, Primăria comunei Sălciua, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală din Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare (GAL), Consiliul Județean Alba și Asociaţia ”Tradiții din Sălciua”, organizează evenimentul ”Târgul din Sălciua”.

Organizatorii au pregătit expoziţii cu produse realizate de producători şi meşteri populari locali, expoziţii de utilaje şi nelipsita muzică populară autentică, într-un spectacol cu jocuri şi cântece din Apuseni. De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a aprobat organizarea unei expoziții de bovine în comuna Sălciua, doar cu bovine de pe teritoriul județului Alba și fără a avea loc activități de vânzare-cumpărare a animalelor.

Cele mai frumoase bovine și proprietarii acestora vor fi premiați de către organizatori. În continuare, va fi organizat un program artistic susținut de Centrul Județean de Cultură ”Augustin Bena” împreună cu formațiile comunelor Sălciua, Livezile, Unirea, Stremț și Ocna Mureș.

De asemenea, organizatorii au pregătit și un mini-campionat de fotbal. Târgul care se organizează în comuna Sălciua are o istorie de 112 ani. În 1907, Mihail Gaja, Vasile Cioara, Matei Popa Duma, Ioan Popa Gligan, Vasile Groza, Dumitru Duma, Vasile Moisă și Vasile Baciu au fost cei care au luptat pentru câștigarea dreptului de a organiza târguri de animale în Sălciua.

”Acești oameni sunt aceia care au câștigat primele târguri din Sălciua, fiind în Deputăție la Budapesta și mult trudindu-se”, spune Vasile Câmpean în lucrarea „Monografia istorică a comunei Sălciua”. „Deputațiunea” a fost la Budapesta pentru a obține dreptul de a ține târguri în 20 octombrie (târgul oilor) și în 4 aprilie (târgul mieilor). Ulterior, numărul târgurilor a crescut la șase pe an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea