Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DSVSA Alba: Un gând de prețuire și recunoștință de Ziua Națională a Medicului Veterinar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul veterinar, indiferent de locul pe care îl ocupă în societate – medic veterinar de liberă practică sau medic veterinar în serviciile publice – are un rol recunoscut și apreciat de către toată lumea, fie că vorbim de simpli cetățeni cu care interacționează zilnic, în virtutea atribuțiilor de serviciu, sau de factorii de decizie ai statului român. Această profesie va exista pentru totdeauna deoarece umanitatea nu se va putea lipsi, niciodată, de astfel de specialiști.

A devenit o tradiție ca la 15 mai să sărbătorim ZIUA NAȚIONALĂ A MEDICULUI VETERINAR, hotărâre luată la Congresul național de medicină veterinară din 1994 de la Sinaia, avându-se în vedere câteva momente cruciale, deosebit de importante pentru profesiune, care au avut loc în această zi:

– 15 mai 1861 – începutul învățământului medical veterinar, în cadrul primei Școli de medicină veterinară din România:

– 15 mai 1871 – înființarea Societății de Medicină veterinară, prima organizație profesională a medicilor veterinari din țara noastră

– 15 mai 1971 – reluarea activității Societății de Medicina Veterinara după interzicerea ei in 1949 – la împlinirea a 100 de ani de la înființare

– 5-15 mai 1990 – înființarea și organizarea direcțiilor sanitare veterinare și a circumscripțiilor teritoriale prin desprinderea lor din direcțiile agricole în structura unei Direcții Generale Sanitare Veterinare, ca sector distinct si autonom.

Aceste excepționale împliniri au format medicii veterinari, i-au consolidat în timp și le-au asigurat afirmarea în societate, însemnând, de fiecare dată, remarcabile victorii profesionale.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Asociația Medicilor Veterinari, Sindicatul Camera Veterinară și Colegiul Medicilor Veterinari Alba consideră că în astfel de momente se cuvine să aducă un omagiu, neștearsă amintire și recunoștința marilor lor înaintași, pentru tot ce au făcut pentru ei, pentru realizările lăsate drept moștenire, pentru dăruirea si abnegația cu care au contribuit la definirea profesiunii și la progresul medicinii veterinare românești.

Alese sentimente de mulțumire, apreciere și respect, sunt adresate, deopotrivă, personalităților contemporane și tuturor medicilor veterinari – tineri și vârstnici – care prin priceperea și munca lor neobosită, dragostea și devotamentul pentru profesiune, apără prestigiul medicului veterinar și fac cunoscute meritele si contribuțiile lor în știință, în economia națională și societatea româneasca.

Medicina veterinară trebuie sa ocupe și în continuare un loc de frunte în societate bucurându-se pe măsura de aprecierea și sprijinul conducerii statului. Medicii veterinari trebuie să aibă o pregătire cât mai bună și la zi, să perfecteze ceea ce mai este necesar în privința legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Este important ca medicii veterinari să își facă datoria cu demnitate și sârguință, indiferent de locul de muncă în care activează, sistem public sau privat, să păstreze unitatea profesiei care nu a încetat, de altfel, niciodată, indiferent de greutățile întâlnite de-a lungul anilor.

Cu prilejul zilei de 15 mai 2020, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Asociația Medicilor Veterinari, Sindicatul Camera Veterinară și Colegiul Medicilor Veterinari Alba adresează tuturor medicilor veterinari din județul Alba urări de bine, felicitări, sănătate și succes în toate activitățile și acțiunile pe care le întreprind. La mulți ani!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea