Rămâi conectat

Actualitate

DSVSA Alba: Târgurile de animale din judeţ au fost redeschise. Condiţii pentru transportarea rumegătoarelor

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

vaci targRestricţiile privind circulaţia animalelor în contextul focarului de bluetongue (boala limbii albastre) din Câmpeni au fost ridicate, iar târgurile de animale din judeţ au fost redeschise, anunţă Direcţia Sanitar  Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba. Există însă condiţia, ca în ziua transportării, rumegătoarele să nu prezinte niciun semn clinic de febră catarală ovină.

Citiţi şi Vaci cu BOALA LIMBII ALBASTRE depistate într-o gospodărie din Câmpeni – A fost notificată Prefectura Alba iar orașul intră în carantină

„Având în vedere că, în conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. 1266/2007, în România a debutat, începând cu data de 02.12.2014 perioada liberă de vectori care transmit virusul bolii bluetongue, zonele de control de pe teritoriul Romaniei se elimină, iar tot teritoriul României va constitui zona de protecţie pentru Bluentongue.

În acest context, restricţiile  impuse de Direcţia Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba privind  diagnosticarea  unui focar de  bluetongue („boala limbii albastre”) într-o gospodărie din localitatea Câmpeni, au fost ridicate, iar toate târgurile de animale din judeţ au fost REDESCHISE”, transmite DSVSA Alba.

Reprezentanţii intituţiei precizează totodată că, în perioada liberă de vectori, circulaţia rumegătoarelor pe teritoriul României se efectuează în conformitate cu prevederile Reg CE. Nr. 1266/2014, respectiv rumegătoarele pot circula cu condiţia ca, în ziua transportării, să nu prezinte niciun semn clinic de febră catarală ovină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea