DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor
DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unităților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor
La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizată o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unităților de procesare carne roșie și unităților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate și explicate noile reglementări legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
În cadrul instruirii au fost abordate mai multe aspecte importante pentru operatorii din domeniu.
Astfel, s-a discutat despre implementarea anumitor prevederi din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594 al Comisiei de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare UE 2021/605 ce vizează marcarea și etichetarea cărnii și produselor din carne de porc.
De asemenea, au fost prezentate instrucțiuni privind aplicarea ordinului președintelui ANSVSA 84/2023 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor de stabilire a condițiilor privind reducerea frecvenței de prelevare a probelor privind criteriile microbiologice pentru carcase, carne tocată și carne preparată, carne proaspătă de pasăre obținute în unități cu producție scăzută, precum și a condițiilor de adaptare a criteriilor care privesc numărul total de germeni care se aplică laptelui crud folosit pentru fabricarea produselor lactate de către unitățile cu un volum mic de producție.
De asemenea, tematica de instruire a cuprins si aspecte referitoare la domeniul aditivilor utilizați în unitățile de procesare a produselor și subproduselor alimentare, având la bază prevederile Regulamentului UE nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.
Au fost prezentate principiile generale în utilizarea aditivilor, avantajele și dezavantajele în folosirea lor, precum și informații legate de nivelul de aditivi alimentari utilizați în procesul de fabricație, care trebuie să fie justificat tehnologic pentru a obține efectul dorit.
Instruirea s-a încheiat cu prezentarea de studii de caz privind modul de utilizare a bazei date a aditivilor pus la dispoziție de către Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) pentru o investigare și un control mai facil a limitelor maxime admise de aditivi în funcție de produsele alimentare care le conțin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Mai multe articole vestimentare, confiscate de polițiști în urma unor controale la comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj: Amenzi de 24.000 de lei
Mai multe articole vestimentare, confiscate de polițiști în urma unor controale la comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj: Amenzi de 24.000 de lei Comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj au fost verificați joi, 2 mai 2024, de polițiștii care au dat amenzi de 24.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Potrivit IPJ Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2024 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Floriile 2025. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2026, 2027. Obiceiuri, tradiții și superstiții
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului
-
Actualitateacum 14 ore
Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi