Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Redeschiderea târgurilor. Se vor putea comercializa doar animale din exploatații de pe raza județului Alba. CONDIȚII de funcționare

Publicat

în

DSVSA Alba: Redeschiderea târgurilor. Se vor putea comercializa doar animale din exploatații de pe raza județului Alba. CONDIȚII de funcționare

La Câmpeni se va organiza vineri, 9 iulie 2021, primul târg de animale, după o pauză de aproape trei ani, generată de situația epizootică la nivel național, în contextul evoluției pestei porcine africane. Decizia de redeschidere a târgurilor în județul Alba a fost adoptată în Centrul Local de Combatere a Bolilor, condus de prefectul Nicolae Albu, în calitate de președinte, în urma creării cadrului legal, la nivel național, prin Hotărârea de Guvern nr. 678 din 24 iunie 2021.

Astfel, la nivelul județului Alba, a fost adoptat un plan de măsuri complet și complex, cu reguli de organizare și funcționare a târgurilor. Se vor putea comercializa doar animale din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine, provenite numai din exploatații de pe raza județului Alba, din zone nesupuse restricțiilor sanitare veterinare. Comercializarea animalelor aduse din alte județe este strict interzisă.

Planul de măsuri va fi transmis unităților administrativ teritoriale și administratorilor de târguri autorizate, de la nivel județului, în vederea însușirii și respectării tuturor prevederilor. Un rol extrem de important, pe lângă instituțiile publice, îl au oamenii, care trebuie să respecte cu strictețe regulile generale de prevenire a pestei porcine africane. În acest context, reamintim că la nivelul județului Alba au evoluat, în total, 39 de focare de PPA, dintre care 38 au fost stinse. A rămas activ un singur focar, iar angajații DSVSA Alba, instituție condusă de dr. Vasile Spînu, depun eforturi pentru stingerea sa, dar și în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor la alte suine.

Electrica Furnizare Discount

Nu în ultimul rând, în luarea deciziei de redeschidere a târgurilor, toate instituțiile care fac parte din Centrul Local de Combatere a Bolilor, au avut în vedere și situația particulară a crescătorilor de animale din județ, respectiv problemele cu care aceștia se confruntă privind comercializarea lor. Târgurile reprezintă pentru ei un important loc de desfacere.

Unitățile administrativ teritoriale și administratorii de târguri sunt obligați să notifice DSVSA Alba cu cel puțin 5 zile înainte de organizarea fiecărui târg de animale. Emiterea unei autorizații din partea DSVSA Alba este obligatorie pentru funcționarea fiecărui târg!

Pentru a putea funcționa, târgurile de animale trebuie să îndeplinească mai multe condiții privind dotarea, conformitatea spațiului, împrejmuirea, asigurarea unei surse potabile de apă etc. De asemenea, în târgul de animale trebuie asigurat un spațiu destinat controlului sanitar-veterinar. Totodată, se interzice funcționarea târgului de animale vii atunci când localitatea pe al cărei teritoriu este amplasat, este supusă unor restricții sanitar-veterinare.

Animalele nu trebuie să provină din localităţi ori exploataţii de animale în care se derulează programe de eradicare sau sunt supuse unor restricţii sanitare veterinare impuse ca urmare a evoluţiei unor boli transmisibile ale animalelor.

Administratorul târgului de animale autorizat este obligat să se asigure de sprijinul primăriei pentru asigurarea forţelor de ordine necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii.

În târgul de animale pot avea acces numai animale vii identificate şi înregistrate potrivit legii, apte pentru a fi comercializate, însoţite de documentele sanitar-veterinare legale, emise de către medicii veterinari de liberă practică.
Respectarea regulilor privind prevenirea și combaterea COVID-19 sunt obligatorii.

Publicitate

Curier Județean

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Jiu şi Olt.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 :Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluenţӑ cu râul Şercaia (judeţele: Harghita, Covasna şi Brașov), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba şi Hunedoara.

Harta cu codurile se anexează.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Publicitate

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

Publicat

în

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

„La intrarea în școală fiecare copil este identificat de un aparat special, iar directorul știe cine nu a ajuns. Alt aparat măsoara temperatura.

Copiii învață să se imprietenească cu tehnologia – toți primesc tablete, luminile se aprins senzorial, se reglează temperatura ambientală, aerul se purifică zilnic cu un aparat special.

Băile sunt foarte curate, apa e activată cu senzori.

Tablele sunt smart și magnetice și există retroproiector. Fiecare sală de clasă are altă culoare. Pupitrele sunt individuale. Copiii au dulăpioare.

Fiecare clasă a plantat câte un pomișor care are la bază o capsulă a timpului cu mesaje de la copii.

Există un elev responsabil de sortarea și colectarea deșeurilor in clase. Afară exista un aparat de reciclat sticlă, aluminiu și plastic care pentru fiecare produs introdus în fantă oferă un ciuguban. Clasa care a strâns cei mai mulți ciugubani pleacă într-o excursie plătită de primărie.

Locul de joacă oferă prilejul de a învăța reguli de circulație. Pereții holurilor și claselor sunt pictați și conțin citate celebre.
Elevii s-au întâlnit la școala de vară au realizat băncuțe din paleți de lemn.

Sper să ajungem la ei în curând cu educația juridică.”, scrie pe mediul de socializare judecătorul Cristi Dănileț

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Publicat

în

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Fie că dorești să cumperi, ori dorești să vinzi, lucruri importante ori acareturi, talciocul de duminică din Alba Iulia pare să fie locul potrivit, unde găsești vrute și nevrute, la prețuri avantajoase, iar dacă nu îți convine  te poți oricând târgui.

Locul de întâlnire de duminică al albaiulienilor a fost pus la grele încercări pe timp de pandemie, unii au vrut să îl închidă, alții au cerut morțiș ca el să rămână deschis, și-n fond nu mai contează, judecând după prezența de astăzi acesta a reprins viață.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi, 01.08.2021, comerțul a fost în floare și zeci de oameni au mers la talcioc ori pentru a vinde, ori pentru a cumpăra, de la haine, la biciclete și chiar mașini , lucruri mari ori mărunte.

Nu știm, din nefericire, dacă acei mici gustoși ce fac furori printre participanți s-au întors în talcioc, dar ne bucurăm să vedem că rând pe rând orașul revine la normalitatea pe care nu de mult o consideram un lux.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare