Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Peste 650 de unităţi din industria alimentară şi de alimentaţie publică, înregistrate sau autorizate sanitar veterinar în primele 9 luni din 2021

Publicat

în

DSVSA Alba: Peste 650 de unităţi din industria alimentară şi de alimentaţie publică, înregistrate sau autorizate sanitar veterinar în primele 9 luni din 2021

Un număr de 655 de unităţi din industria alimentară şi de alimentaţie publică, din judeţul Alba, au fost autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în primele 9 luni din anul 2021, între acestea aflându-se carmangerii, măcelării, restaurante, supermarketuri, unităţi de panificaţie, unități de fabricare a prăjiturilor şi sucurilor, puncte de vânzare mobile sau puncte gastronomice locale.

Unitățile și mijloacele de transport în care sau cu care se desfăşoară activități supuse controlului sanitar veterinar, sunt supuse autorizării sau înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Operatorii economici și persoanele fizice care desfășoară astfel de activități, depun documentația prevăzută de legislația sanitară veterinară în vigoare, la DSVSA Alba, în vederea obținerii documentului de autorizare sau înregistrare sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Electrica Furnizare Discount

Unități de vânzare cu amănuntul cu produse de origine animală, înregistrate conform Ordinului ANSVSA nr. 111/ 2008, în primele 9 luni din anul 2021:

 • Carmangerii – 4;
 • Măcelării – 7;
 • Centre prelucrare lapte integrate în cadrul exploatației – 2;
 • Automate lapte – 13;
 • Stupine – 37;
 • Cofetării /patiserii – 1;
 • Pensiuni turistice – 7;
 • Depozite alimentare – 3;
 • Unităţi de vânzare pe internet – 1;
 • Puncte de vânzare mobil – 23;
 • Automate vânzare produse alimentare – 11;
 • Puncte gastronomice locale – 4;
 • Catering – 5;
 • Vânzare directă lapte crud, miere, ouă – 30;
 • Total – 148.

Unităţi înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor, cu produse alimentare de origine nonanimală, înregistrate conform Ordinului ANSVSA nr. 111/ 2008, în primele 9 luni din anul 2021:

 • Fabricarea pâinii – 4;
 • Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor a produselor proaspete de patiserie (plăcinte, chec, tarte, specialităţi de panificaţie, etc.) – 7;
 • Prelucrarea si conservarea fructelor şi legumelor – 2;
 • Fabricarea sucurilor de fructe si legume – 3;
 • Fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale – 1;
 • Fabricarea macaroanelor, pastelor făinoase, tăiţeilor, cuş-cuş-ului şi a altor produse făinoase similare – 1;
 • Fabricarea vinurilor din struguri – 2;
 • Depozite de legume şi fructe – 2;
 • Depozite de alte produse alimentare – 3;
 • Comerţ cu amănuntul exclusiv supermarketuri/ hipermarketuri – 75;
 • Supermarket/hipermarket – 1;
 • Restaurante – 55;
 • Baruri – 18;
 • Cantine şi alte unităţi de preparare a hranei (catering) – 3;
 • Unităţi de îmbuteliere, ambalare – 1;
 • Unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate – 7;
 • Total – 185.

Unități autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 57/2010, pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, înregistrate în primele 9 luni din anul 2021:

 • Abatoare – 1;
 • Unități carne tocată/ carne preparată – 12;
 • Depozite frigorifice – 1;
 • Unităţi tip catering – 1;
 • Unități de procesare grăsimi animale – 1;
 • Mijloace de transport de origine animală – 306 (o parte fiind mijloace de transport reautorizate);
 • Total – 322.

Alba rămâne unul dintre cele mai dezvoltate județe pe sectorul industriei alimentare, creșterea acestui domeniu fiind atestată și de numărul mare de unități autorizate/înregistrate în primele 3 trimestre din 2021. DSVSA Alba își manifestă sprijinul în ceea ce privește colaborarea și consilierea tuturor operatorilor economici, astfel încât activitatea lor să se desfășoare în cele mai bune și sigure condiții pentru consumatori.

Publicitate

Curier Județean

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii

Publicat

în

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii: „Așa e legea”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să explice vineri, 3 decembrie, ce pierderi ar avea statul dacă ar ridica interdicția care prevede că persoanele care se pensionează anticipat nu se mai pot angaja la privat.

”La un moment dat se punea problema, și e și acum problema, că cei care mai au cinci ani până la vârsta de pensionare sunt în categoria celor greu angajabili. S-a pus la dispoziția acestor oameni, că Legea pensiilor vorbește de două condiții îndeplinite cumulativ – lucru care nu e doar în România – când ieși la pensie la limita de vârstă: vârsta standard de pensionare și cel puțin stagiul minim de cotizare. Pentru acele persoane care au stagiul complet, dar n-au îndeplinit vârsta standard, s-a introdus în lege această posibilitate de pensionare anticipată, că sunt cei în categoria celor greu angajabili. E o măsură de protecție socială pentru ei: nu au vârsta standard de pensionare, mai au cinci ani până atunci și nu-și găsesc serviciu. Pensionarea anticipată în sine nu e pensia instituită prin lege, e o excepție la limita de vârstă”, a explicat vineri seară, într-o intervenție telefonică la B1 TV, după ce a fost întrebat care este ”filosofia pensionării anticipate.”

Electrica Furnizare Discount

În legătură cu interdicția care îi vizează pe cei care s-au pensionat anticipat, ministrul Muncii a spus: ”Eu văd asupra unor probleme poziționări diferite. Când vorbim de cei care se pensionează mai devreme, (întrebăm) de ce le dăm dreptul să se pensioneze mai devreme… Au fost discuții în spațiul public. Acum că de ce nu-i pensionăm mai devreme… Îi pensionăm mai devreme, dar până la limita vârstă standard de pensionare are interdicția de cumul pensie cu salariu, că e o pensie anticipată, e o excepție de la pensie”.

Întrebat dacă reangajarea lor nu ar fi un câștig pentru stat, ținând cont că ar plăti contribuții, Budăi a răspuns: ”Cuvântul ”anticipat” vă spune ceva? Acum poate n-ar trebui chiar să vă lămuresc pe dvs, eu vă spun cum e legea.

De ce o persoană care a lucrat toată viața la privat să-i interzicem după pensionare să lucreze la stat? Că cumulează două venituri. E corect așa?”.

După ce moderatorul emisiunii a subliniat că pensionarul la limită de vârstă avea interdicție de angajare la stat, nu la privat, și că am acceptat ca la pensii să nu mai poți fi angajat la stat prin argumentul ca de la stat să nu vină două surse, Budăi a răspuns. ”Deci e un pensionar care toată viața a lucrat la privat, de ce după 65 de ani n-ar putea să aibă pensie și să se angajeze la stat?

Pensia e bazată pe contributivitate.”

În cadrul discuției, după ce moderatorul i-a cerut ministrului să anuleze interdicțiile, astfel încât persoanele care se pensionează la limită de vârstă să se poată anagaja la stat și să-și păstreze și pensia, dar și cei care pensionează anticipat să se angajeze la stat și să-și păstreze și pensia, acesta a anunțat că are o ședință și nu mai poate continua explicațiile.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Publicat

în

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Un bărbat de 56 de ani, din Daia Română, a fost depistat și reținut de polițiștii din Alba, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 decembrie 2021, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat, de 56 de ani din comuna Daia Română, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Citește mai mult

Curier Județean

Idei de CADOURI pentru Moş Nicolae. Vezi ce daruri poţi alege pentru copilul tău de Sfântul Nicolae 2020

Publicat

în

Decembrie este luna cadourilor, iar copiii, în mod deosebit, sunt cei care aşteaptă cu sufletul la gură suprizele pe care le vor primi. Moş Nicolae va trece în noaptea de marți spre miercuri pe la copiii cuminţi care şi-au pregătit ghetuţele, însă şi ceilalţi membri ai familiei vor fi răsplătiţi de Moş Nicolae.

Sfântul Nicolae, cel mai cunoscut sfânt al Bisericii Ortodoxe, este sărbătorit pe 6 decembrie. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae, aşa cum mai este cunoscut sfântul în ţara noastră, aduce daruri la copiii care au fost cuminţi şi o nuieluşă pentru cei care au fost neascultători.

Citește și: mesaje de Mos Nicolae

Electrica Furnizare Discount

Copiii cu vârsta între 0-4 ani

Ei bine, nu trebuie să îți faci griji! Copilul este prea mic și sigur nu își va aminti ce i-ai cumpărat de primul 6 decembrie petrecut împreună. În schimb, îi poți face o felicitare în fiecare an, hand made, și să o pui deoparte pentru a i le arăta atunci când va fi mai mare. Așa îi vei arăta că în viață nu contează doar bunurile materiale.

Citește și:  Cadouri de Moș Nicolae pentru iubit. Idei de surprize pentru el

Copiii cu vârsta între 4-7 ani

E vârsta la care copilul se joacă și vrea din ce în ce mai multe jucării. Pe lângă dulciuri, cumpără-i o jucărie. Îi poți oferi jucarii din lemn, cărticele, figurine cu Hello Kitty, seturi de figurine Lego sau plastilină.

Copiii cu vârsta între 7-14 ani

În această perioadă, copilul începe să meargă la școală și să învețe din ce în ce mai multe lucruri noi. Ajută-l! De Moș Nicolae îi poți cumpăra o carte sau un manual la materia la care nu se pricepe. El trebuie să știe valorile impuse de această sărbătoare și că Moș Nicolae oferă cadouri doar copiilor ascultători, care învață bine. Bineînțeles, în ghetuțe mai ai loc și pentru dulciuri și fructe, cutiuţe muzicale, seturi de construcții, avion de jucărie, trenuleţe, trotinete sau role.

Citește și: Cadouri de Moș Nicolae pentru iubită

Copiii cu vârsta între 14-20 ani

Deși după această vârstă nu mai există credință în existența lui Moș Nicolae, poți păstra tradiția. De-acum trebuie să fii atentă la ceea ce își dorește el. Subtil, vorbește cu el și vezi ce ar vrea să își cumpere. Poți opta pentru jocuri video, puzzle sau haine.

Tinerii cu vârsta peste 20 de ani

Îl poți ajuta în cariera pe care și-a ales-o. Cumpără-i un laptop – majoritatea locurilor de muncă din ziua de azi se învârt în jurul tehnologiei. Plătește-i niște cursuri pe care vrea să le urmeze sau orice altceva l-ar putea ajuta să își construiască cariera la care visează. E important să știe că îi ești alături și așa veți păstra tradiția acestei sărbători.

Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae

Seara în care vine Moș Nicolae este una sfântă și promovează modestia, credința și ascultarea față de părinți. Nu scoate foarte mulți bani din buzunar, mai ales că vine și Crăciunul, iar atunci va trebui să cumperi alte cadouri.

Spor la cumpărături!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare