Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Ce trebuie să facă persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare-prelucrare a laptelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba: Ce trebuie să facă persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare-prelucrare a laptelui

În contextul derulării ”Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană”, informăm persoanele interesate că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba este autoritatea locală competentă pentru autorizarea acestora (la nivelul județului Alba).

Astfel, persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui trebuie să se adreseze DSVSA Alba pentru obținerea autorizației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru funcționare. În cadrul instituției este organizat un birou de relații cu publicul ce ține de Serviciul Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatizată.

Nicio unitate nu poate funcționa înainte să fie autorizată sau înregistrată din punct de vedere sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programul de investiții poate fi de interes pentru locuitori din Alba având în vedere faptul că relieful montan ocupă circa jumătate din suprafața teritorială a județului. De asemenea, în Munții Apuseni sunt mulți crescători de bovine, în vreme ce la nivel de județ avem importanți producători de produse lactate.

În județul Alba sunt autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor 26 de centre de colectare lapte (majoritatea în zona de munte), respectiv 6 unități de procesare produse lactate (nici una dintre acestea nu se află în zona de munte).

Programul sprijină realizarea de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, respectiv: investiții în realizarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, în vederea colectării și/sau prelucrării laptelui și obținerea produselor derivate din acesta într-un spațiu amenajat corespunzător.

Pot accesa programul producătorii de lapte din zona montană pentru investiții în centre de colectare, precum și producătorii agricoli din zona montană pentru investiții în centre de colectare și prelucrare sau investiții în centre de prelucrare, care își desfășoară activitatea în zona montană și derulează finanțarea prin Program în zona montană.

Ghidul solicitantului este un material de informare a potențialilor beneficiari ai schemei de ajutor de stat privind Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană și constituie un suport informativ pentru întocmirea proiectului conform cerințelor specifice ale schemei de ajutor de stat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO UPDATE| Misiune inedită în miez de noapte, la Alba Iulia: Un câine husky, căzut într-o fântână de 25 de metri, SALVAT de pompieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO UPDATE| Misiune inedită în miez de noapte, la Alba Iulia: Un câine husky, căzut într-o fântână de 25 de metri, SALVAT de pompieri

Pompierii din Alba Iulia au parte de o misiune inedită în această noapte, acestia intervenind pentru salvarea unui câine care a căzut într-o fântână.

Detasamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui caine, în municipiul Alba Iulia, strada Ilie Cleopa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile preliminare este vorba despre un cătel care a căzut într-o fântână adâncă de aproximativ 10-15m.

UPDATE: Câinele a fost extras cu succes. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, animalul era căzut într-o fântână de aproximativ de 25 metri adâncime.

Pompierii militari din cadrul ISU Alba aflați la locul intervenției au procedat de îndată la extragerea acestuia din fântână.

Ulterior câinele din rasa husky a fost predat în siguranţă proprietarului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Fluturașii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În curând sărbătorim Ziua Națională României și pentru că 1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, copiii învață de mici respectul pentru țara lor.

Fluturașii drăgălașii, cei mai mititei de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Prichindeii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au aflat despre cum sărbătoreau bunicii și străbunicii Ziua Națională a României.

În cadrul proiect tematic ”Țara mea/ Românași și româncuțe”, cei mici au aflat de asemenea despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și despre simbolurile și frumusețile României! Copiii au pictat, au construit, dar totodată s-au jucat și distrat învățând lucruri noi!

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

„La centrul tematic am amenajat cu copilașii un colț cu obiecte artizanale: vase de lut, linguri de lemn, cofițe, ramă de țesut, lepede, ștergare, costume populare din zona noastră, fluieră. Le-am observat și le-am numit. Am discutat despre utilitatea lor. Au sortat jucării după criteriul culoare: roșu, galben și albastru. Am observat steagul României și l-au pictat cu palmele, învățând cuvinte noi: drapel, tricolor.

Am îmbracat costume populare și am cântat cântecele din folclorul copiilor. Am discutat despre faptul că în curând îi vom cânta ” La mulți ani!” țării noastre, care se numește România! Copilașii au 3 anișori și sunt la grupa mică!”, a transmis educatoarea piticilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

24-25 noiembrie| PROGRAMUL Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

Ziarul Unirea

Publicat

în

24-25 noiembrie| PROGRAMUL Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

„Anul acesta s-au împlinit 79 de ani de la înființarea bibliotecii publice din Alba Iulia, devenită între timp raională, apoi județeană. Duminică, 26 noiembrie 2022, este ziua ei de nume!  În ziua de 26 noiembrie a anului 1991, biblioteca județeană primea numele poetului, filosofului, genialului Lucian Blaga. De atunci, în fiecare an, această dată este prilej de sărbătoare pentru noi, cei care dăm viață acestei instituții, dar și pentru dumneavoastră, prietenii ei.

Zilele Bibliotecii Județene «Lucian Blaga» Alba reprezintă, și în acest an, un nou prilej de a ne întâlni cu cartea, informația, animația culturală, dar și noi între noi, oamenii din biblioteci.
Vă propunem, așadar, nu una, ci două zile, 24 și 25 noiembrie, în care să ne bucurăm împreună, prin intermediul activităților pregătite special pentru dumneavoastră, mici și mari.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulți și cu folos ani în activitate, dragi colegi bibliotecari! La mulți ani Bibliotecii Județene «Lucian Blaga» Alba!”, transmite managerul Silvan Stâncel.

Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie, acestea și încă altele fac parte din programul celor două zile, pe care vă invităm să-l consultați mai jos:

Joi, 24 noiembrie 2022

10.00 Deschiderea oficială a Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
10:30 Reuniune științifică. Invitat lector universitar doctor Silviu Borș
12:00 Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții
13:00 Seniori prin anotimpurile culturii. Seniorii sărbătoresc bibliotecarii.
14:00 Expoziție cu produse realizate de partenerii bibliotecii în proiectul 3.22 RomânIA tradițională.
15:00 eBiblioteca.
16:00 RomânIA tradițională. Șezătoare la bibliotecă. Expoziție de carte tematică.
17:00 Verbum
18:00 Poezii pe 6 corzi. Prezentări de carte, lectură, recital muzical. Invitat special Ovidiu Scridon.

Vineri, 25 noiembrie 2022

10:00 În lumea poveștilor. Lectură pentru copii.
12:30 Biblioteca prin ochi de copil. Vernisaj expoziție lucrări plastice ale micilor cititori.
12:40 Primii pași în bibliotecă!
13:45 Schimb de cărți și jucării. Vizită în Bibliobuz.
14:00 Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții.
15:00 Expoziție de carte tematică și publicațiile bibliotecii.
16:00 Conferințele bibliotecii. Conferențiază sociologul Alin Tomuș.
17:00 Lansări de carte: Oameni vechi și noi și Convorbiri culturale, autor Mihai-Octavian Groza.
18:00 Poezii pe 6 corzi. Invitați speciali Vali Șerban și Ziua de Mâine.

Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba sunt organizate în cadrul proiectului 4.7 Zile speciale, program 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea