Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba a aplicat amenzi de 7.800 de lei în 10 zile, după controale în unități alimentare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 13 sancțiuni în valoare totală de 7.800 lei, conform HG nr.984/2005, cu modificările și completările ulterioare, 10 avertismente conform OG nr.2/2002 si două ordonanțe de suspendare temporară a activității  pentru o carmangerie și un laborator de cofetărie, este bilanțul controalelor efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba în perioada 1 – 10 decembrie 2013.

Echipe mixte de control, constituite  din dispoziția directorului executiv al DSVSA Alba, dr. Miclea Mircea, formate din câte un reprezentant din cadrul seviciilor/birourilor cu atribuţii de inspecţie şi control, au verificat unităţi de procesare, depozite alimentare, măcelării, carmangerii, magazine alimentare, hale pentru desfacerea produselor alimentare de origine animală pieţe agroalimentare precum și târgurile de animale, în vederea respectării condițiilor sanitar veterinare.

Astfel  au fost verificate conform tematicii de control un număr de 63 de unităţi din care 25 de magazine alimentare, 8 carmangerii, 12 macelării, 18 restaurante,

Principalele neconformităţi constatate au fost următoarele: neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor de prelucrare și depozitare, ambalare și neetichetare corespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condițiilor sanitare veterinare privind dotarea, întreţinerea spațiilor de producție, echipament de protecție incomplet şi comercializarea animalelor fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

De asemenea, în cadrul Laboratorului Sanitar veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba au fost confirmate de la începutul lunii decembrie un număr de 4 cazuri pozitive de infestare cu Trichinella spp. la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei.

Consumatorii  pot sesiza abateri de la normele sanitare veterinare în vigoare, înregistrate pe teritoriul județului Alba, la numărul de telefon 0258/835915 şi la tel.verde 0800.826.787 sau la sediile circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea