Rămâi conectat

Ştirea zilei

DSP propune CARANTINAREA localității Ciuruleasa, focarul COVID-19 din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

11 din 33 din cazurile de coronavirus înregistrate până duminică în Alba sunt într-o localitate din Munţii Apuseni, Ciuruleasa, situată în apropiere de limita cu Hunedoara, motiv pentru care au fost informate şi autorităţile din judeţul vecin, pentru a lua măsurile care se impun în satul Buceş – Vulcan.

„La ora actuală, în judeţul Alba sunt 33 de cazuri pozitive COVID-19. 11 din 33 de cazuri sunt înregistrate într-o comună din judeţ, având legătură epidemiologică între ele, astfel încât, ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiştii DSP Alba au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere şi izolare la domiciliu a persoanelor din comună, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectivă, cât şi în localităţi învecinate. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare”, a transmis, duminică, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, DSP Alba a înaintat o propunere ce vizează carantinarea localităţii Ciuruleasa.

Prefectul Nicolae Albu a declarat, pentru AGERPRES, că Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, întrunit duminică, a decis ca Poliţia şi Jandarmeria să-şi intensifice şi să-şi diversifice acţiunile de verificare referitoare la respectarea prevederilor ordonanţelor militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, la nivelul comunei Ciuruleasa şi comunităţile limitrofe – oraşul Abrud şi comuna Sohodol.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba va informa, de îndată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la rezultatele anchetelor epidemiologice efectuate de DSP Alba în UAT Ciuruleasa în vederea evaluării şi analizării oportunităţii de instituire a măsurii de carantină la nivelul UAT Ciuruleasa”, a afirmat prefectul de Alba.

Concret, DSP Alba a înaintat o propunere către CJSU Alba de carantinare a localităţii din Apuseni.

„Este o propunere, decizia se poate lua numai de la nivel naţional. Propunerea va trebui justificată foarte temeinic. Vor trebui făcute nişte rapoarte foarte temeinice de către DSP şi de grupul de suport tehnic care a făcut propunerea respectivă pentru a justifica de ce este necesară carantina”, a explicat prefectul.

Nicolae Albu a subliniat că încă de sâmbătă au fost luate deja decizii graduale în Ciuruleasa.

„Împreună cu Poliţia, am izolat străzile respective (unde se află locuinţele persoanelor testate pozitiv – n.r.), am pus filtre la intrare şi la ieşire din localitate. Am stabilit cu primarul şi jandarmii nişte reguli destul de stricte”, a afirmat prefectul Nicolae Albu.

De asemenea, tot duminică s-a stabilit ca CJSU Alba să informeze CJSU Hunedoara cu privire la situaţia epidemiologică de la nivelul comunei Ciuruleasa, în vederea realizării şi dispunerii măsurilor ce se impun la nivelul localităţii Buceş-Vulcan, limitrofă cu Ciuruleasa.

CLSU Ciuruleasa va sprijini reprezentanţii DSP Alba în vederea continuării anchetelor epidemiologice, va lua măsuri de intensificare a fluxului informaţional şi decizional şi va informa CJSU Alba cu privire la măsurile dispuse, precum şi orice modificare a situaţiei operative la nivel local, au mai decis membrii CJSU Alba.

Din primele estimări, se pare că şapte dintre cazurile din Ciuruleasa sunt în familii care locuiesc la două adrese alăturate.

Şi în Abrud, oraş învecinat, au fost înregistrate două cazuri de coronavirus.

În Alba au fost efectuate până duminică aproape o mie de teste, potrivit directorului executiv al DSP Alba.

Dacă sâmbătă GCS a anunţat 15 cazuri confirmate în Alba, duminică, aceeaşi sursă a informat că numărul a ajuns la 33.

Tot sâmbătă, parte dintre pacienţii confirmaţi internaţi în Alba Iulia, respectiv opt dintre aceştia, au fost transferaţi la spitalul din municipiul Blaj, desemnat spital suport de către Ministerul Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea