Rămâi conectat

Curier Județean

DSP Alba: Serviciul de salubritate din Alba Iulia, departe de standardele unui oraș european al anului 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSP Alba: Serviciul de salubritate din Alba Iulia, departe de standardele unui oraș european al anului 2023

Alexandru Sinea, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba a făcut mai multe precizări despre situația deloc roz în care se află municipiul Alba Iulia în ceea ce privește ridicarea deșeurilor din oraș.

„Din nefericire, serviciul de salubritate din Alba Iulia este departe de a fi perfect ori la standardele unui oraș european al anului 2023, așa cum ne dorim cu toții. Sesizările primite din partea cetățenilor și a mass-media locală au dus la acțiuni de control întreprinse de inspectorii DSP Alba, urmate, acolo unde a fost cazul, de sancționarea părților responsabile pentru situația constatată. Din păcate, numărul acestor sesizări nu este deloc unul neglijabil.

DSP Alba a acționat și va acționa mereu cu promptitudine, ori de câte ori va apărea o situație care impune acest lucru.

Sistemul de colectare a deșeurilor este un proces în care toate entitățile implicate poartă o responsabilitate. Administrația publică locală și compania care operează serviciul, alături de cetățenii orașului, pot face ca Alba Iulia să fie un oraș curat, iar astfel de situații, precum cele semnalate în ultima perioadă, să devină o excepție, nu o situație recurentă, așa se dovedește acum.

Operatorul privat are datoria de a colecta deșeurile conform contractului de concesiune cu Primăria Alba Iulia și a contractelor individuale cu persoanele fizice ori juridice, respectând normele de igienă și siguranță sanitară.

Administrația publică locală are datoria de a se asigura că aceste servicii sunt furnizate la parametri optimi și, totodată, are datoria de a se asigura, prin intermediul Poliției Locale, că depozitarea deșeurilor se face numai în locurile amenajate special pentru acest lucru.

DSP Alba va răspunde la orice sesizare și va continua activitatea de control, urmând să sancționăm orice abatere de la norme și orice situație care pune în pericol sănătatea publică, a scris Alexandru Sinea pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea