Rămâi conectat

Actualitate

DSP Alba: Prevenar, un nou vaccin gratuit, pentru bebeluși, introdus de Ministerul Sănătății. Județul Alba a primit primele doze de vaccin antigripal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că un nou vaccin gratuit – Prevenar – a fost introdus de Ministerul Sănătății în schema națională de vaccinare, care va fi administrat copiilor în primul an de viață. De asemenea, Alba a primit primele doze de vaccin antigripal.

Prevenar ajută la protecția bebelușilor pentru boli cum sunt meningita, pneumonia, otita și alte infecții produse de pneumococ. Vaccinarea se va derula prin cabinetele medicilor de familie, asociindu-se cu vaccinul hexavalent administrat la aceleași grupe de vârste.

Campania de vaccinare cu Prevenar a început de la 1 octombrie pentru toți bebelușii născuți în luna august.

Asociația Medicilor de familie Asclepios și DSP Alba au organizat, miercuri, un simpozion în care s-a discutat despre vaccinare, în special despre noul vaccin gratuit introdus de Ministerul Sănătății.

La simpozion au participat medici de familie, medici școlari și cadre medicale, fiind prezentate mai multe teme de interes precum: vaccinarea ROR, aspecte clinice ale varicelei, vaccinarea HPV, reacțiile adverse post-vaccinale și, desigur, ultimele recomandări ale Ministerului Sănătății legate de vaccinarea antigripală. În total, au fost prezente peste 70 de cadre medicale.

Totodată, precizăm că prima tranșă de vaccinuri antigripale a fost repartizată. Astfel, DSP Alba a primit 382 de doze și a început distribuirea lor. La recomandarea Ministerului Sănătății, acestea vor fi administrate personalului medico-sanitar din secțiile ATI, de neonatologie și Serviciului de Ambulanță.

Următoarele tranșe vor fi distribuite în partea a doua a lunii noiembrie, când va începe vaccinarea prin medicii de familie a tuturor persoanelor cu risc de îmbolnăvire, pentru care s-a solicitat vaccinul.

Precizăm că cele mai frecvente cazuri de gripă s-au înregistrat în lunile ianuarie și februarie, iar astfel vaccinul antigripal administrat în luna noiembrie devine un factor de protecție pentru persoanele din grupele de risc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea