Ştirea zilei
DSP Alba, pregătiri pentru creșterea numărului de cazuri COVID-19: Care este situația paturilor alocate în spitalele din județ
DSP Alba, pregătiri pentru creșterea numărului de cazuri COVID-19: Care este situația paturilor alocate în spitalele din județ
La nivelul județului Alba, din cele nouă unități sanitare care acordă asistență medicală spitalicească, opt unități sanitare au alocat paturi pentru spitalizarea pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 în funcție de nivelul de competență.
Centru de dializă privat realizează dializa iterativă pentru pacienții confirmați cu Covid-19, în tură suplimentară cu dezinfecția ulterioară a unității și respectarea procedurilor.
În cazul în care pacienții dezvoltă o formă severă sau critică de Covid-19 vor fi internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.
În conformitate cu ordinul 434/2021, DSP Alba a avizat scăderea numărului de paturi alocate pentru asistența medicală a pacienților cazuri confirmate și suspecte de Covid-19, pentru a fi reluate serviciile medicale acordate pacienților non-Covid-19,în funcție de situația epidemiologică de la nivelul județului și a particularităților de spatiu, personal, dotare de la nivelul fiecărei unități sanitare.
Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va solicita în etapa următoare scăderea numărului de paturi alocate pacienților Covid-19, pentru a da posibilitatea Spitalului Municipal Aiud care avea alocate doar paturi pentru pacienții confirmați cu SARS CoV-2, să ofere servicii pentru pacienții non- Covid-19.
Situația existentă la nivelul județului, după acordarea avizelor de modificare de structură cu scăderea numărului de paturi alocate pacienților Covid-19 ,se prezintă astfel:
NUMĂR PATURI ALOCATE PENTRU PACIENȚI COVID-19
Nr.crt/ UNITATE SANITARĂ/ NIVEL/ NR. PATURI/ NR. PATURI DTA/ NR. PATURI ATI
1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia I 36 2 0
2. Spitalul Municipal Aiud I 16 8 6
3. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud III 22 0 0
4. Spitalul Municipal Blaj I 27 2 0
5. Spitalul Orășenesc Câmpeni III 12 0 0
6. Spitalul Orășenesc Abrud III 20 0 0
7. Spitalul Orășenesc Cugir III 15 0 0
8. Spitalul Municipal Sebeș III 14 0 0
TOTAL = 180 162 12 6
NUMĂR PATURI ALOCATE PENTRU PACIENȚI SUSPECȚI COVID-19
Nr.crt/ UNITATE SANITARĂ/ NIVEL/ NR. PATURI
1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia I 23
2. Spitalul Municipal Aiud I 2
3. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud III 2
4. Spitalul Municipal Blaj I 20
5. Spitalul Orășenesc Câmpeni III 2
6. Spitalul Orășenesc Abrud III 2
7. Spitalul Orășenesc Cugir III 2
8. Spitalul Municipal Sebeș III 17
TOTAL 70
Pacienții cu afecțiuni psihiatrice și confirmați cu Covid-19 vor fi internați în Spitalul Municipal Aiud.
Gravidele confirmate cu Covid -19 în funcție de forma de boală și trimestrul de sarcină va fi internată în spitalul la care se adresează sau în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Municipal Blaj și Spitalul Municipal Sebeș.
A. NUMĂR PATURI ALOCATE ÎN CAZ DE RECRUDESCENȚĂ
În cazul recrudescenței cazurilor confirmate de Covid-19 , spitalele trebuie să ia măsuri urgente de creștere a numărului de paturi avizate pentru asistența medicală a pacienților , cazuri confirmate și suspecte de Covid-19 în conformitate cu planurile de reziliență asumate de managerii unităților sanitare.
Ordinea în care spitalele vor lua masurile de creștere a numărului de paturi alocate pentru cazuri suspecte și confirmate Covid-19 este argumentată de afectarea cât mai redusă a acordării asistenței medicale pacienților non-Covid-19,a particularităților de spațiu și personal existente.
Astfel în prima etapă de creștere a numărului de paturi va oferi asistență medicală conform planului de reziliență
- Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia nivel I de competență
- Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud nivel III de competență
- Spitalul Orășenesc Câmpeni nivel III de competență
- Spitalul Municipal Sebeș nivel III de competență
În funcție de incidența cazurilor confirmate, rata de incidență la nivelul județului, rata de ocupare a paturilor în unitatea sanitară în a doua etapă de creștere a numărului de paturi va oferi asistență medicală conform planului de reziliență
- Spitalul Orășenesc Cugir nivel III de competență
- Spitalul Municipal Blaj nivel I de competență
- Spitalul Municipal Aiud nivel I de competență
- Spitalul Orășenesc Abrud nivel III de competență
Ordinea stabilită permite spitalelor din etapa a doua să se organizeze prin externarea, tranferul pacienților internați iar cazurile non-Covid-19 să fie preluate de celelalte unități sanitare în acord cu protocolul existent la nivelul județului.
Pacienții cu afecțiuni psihiatrice și confirmați cu Covid-19 vor fi internați în Spitalul Municipal Aiud.
Gravidele confirmate cu Covid -19 în funcție de forma de boală și trimestrul de sarcină va fi internată în spitalul la care se adresează sau în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Municipal Blaj și Spitalul Municipal Sebeș.
Scopul protocolului este de asigurarea accesibilității la servicii medicale în unități sanitare cu paturi a cazurilor non COVID -19 precum și asigurarea cu resursă umană specializată a Spitalului Municipal Aiud, spital care va asigura asistență medicală pacienților suspecți și confirmați COVID-19.
Deoarece spațiul și resursa umană specializată la nivelul unităților sanitare nu permite organizarea a două gărzi de ATI, la nivelul unităților s-a convenit în protocol organizarea unui compartiment cu 20 paturi ATI la nivelul Spitalului Municipal Aiud, cu garda asigurată conform unui algoritm ,de medici specialiști ATI de la toate unitățile din județ.
- 8 gărzi pe lună asigurate de SJU Alba Iulia;
- 12 gărzi pe lună asigurate de Spitalul Municipal Sebeș;
- 2 gărzi pe lună Spitalul Municipal Blaj;
- 4 gărzi pe lună asigurate de Spitalul Orășenesc Cugir;
- 4 gărzi pe lună asigurate de Spital Orășenesc Cîmpeni;
- 1 gardă pe lună Spitalul Municipal Aiud.
Spitalele de nivel I vor asigura asistența medicală a cazurilor severe și critice care au fost internate in unitățile sanitare proprii pentru alte patologii și s –au pozitivat, cazurile severe si critice provenite din unitățile de nivel III și alocare a 10% din paturi pentru transferuri din alte unități de nivel I din județ.
Spitalele de nivel III vor asigura asistența medicală pacienților cu forme usoară și medie de boală care s- au adresat unității, pacienți cu boală renală cronică în stadiul final și Covid-19 cu forme ușoare sau medii, pacienți cu forme ușoare și medii tranferați din spitalele de nivel I, pentru care vor fi alocate 30% din paturile existente pentru asistența pacienților Covid-19.
Pacienții cu boală cronică renală vor fi internați în Spitalul Orășenesc Cugir , Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pentru a putea fi transportați cu ambulanța la unitatea de dializă din Alba Iulia și Hunedoara iar pacienții care efectuează dializa în Turda , județul Cluj vor fi internați în Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul Orășenesc Abrud.
NUMĂR PATURI ALOCATE PENTRU PACIENȚI COVID-19 ÎN CAZ DE RECRUDESCENȚĂ A CAZURILOR
Nr.crt/ UNITATE SANITARĂ/ NIVEL/ NR. PATURI/ NR. PATURI DTA/ NR. PATURI ATI
1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia 50 2 0
2. Spitalul Municipal Aiud 130 0 20
3. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud 47 0 0
4. Spitalul Municipal Blaj 46 2 2
5. Spitalul Orășenesc Câmpeni 12 0 0
6. Spitalul Orășenesc Abrud 30 0 0
7. Spitalul Orășenesc Cugir 45 0 0
8. Spitalul Municipal Sebeș 28 0 0
TOTAL = 414 388 4 22
NUMĂR PATURI ALOCATE PENTRU PACIENȚI SUSPECȚI COVID-19
Nr.crt/ UNITATE SANITARĂ/ NIVEL/ NR. PATURI
1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia 23
2. Spitalul Municipal Aiud 0
3. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud 4
4. Spitalul Municipal Blaj 20
5. Spitalul Orășenesc Câmpeni 2
6. Spitalul Orășenesc Abrud 2
7. Spitalul Orășenesc Cugir 4
8. Spitalul Municipal Sebeș 17
TOTAL 72
TOTAL PATURI ALOCATE PENTRU PACIENȚI COVID-19 (CONFIRMAȚI ȘI SUSPECȚI) = 486
Ştirea zilei
VIDEO| Declaraţie Unică 2023: GHID de completare pentru venituri din chirii sau activităţi independente. Termen de depunere
VIDEO| Declaraţie Unică 2023: GHID de completare pentru venituri din chirii sau activităţi independente. Termen de depunere
Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023.
Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală vin cu informaţii utile pentru cei care trebuie să depună Declaraţia Unică.
Recomandăm ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv:
– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
– pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată, informează ANAF.
Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:
– apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor Call – center, la
numărul de telefon 031.403.91.60;
– prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.
În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.
Sursa: dcbusiness.ro
Ştirea zilei
EXCLUSIV| Hotelul „Cetate” din Alba Iulia ar putea fi cumpărat de Universitatea „1 Decembrie 1918”! Cât valorează imobilul și ce destinație ar putea avea pentru UAB
Hotelul „Cetate” din Alba Iulia ar putea fi cumpărat de Universitatea „1 Decembrie 1918”! Cât valorează imobilul și ce destinație ar putea avea pentru UAB
Hotelul „Cetate” din Alba Iulia, una dintre cele mai emblematice clădiri din municipiu, și-ar putea găsi, după câteva luni de la anunțul scoaterii sale la vânzare pe un site de imobiliare, un cumpărător.
Noul proprietar al imobilului de 10 etaje și peste 100 de camere ar putea fi Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Această informație vine în urma publicării unei hotărâri din cadrul Senatului universității, convocat la data de 21.03.2023, care aprobă începerea demersurilor legate de achiziția imobilului, precum și mandatarea Consiliului de Administrație a UAB pentru efectuarea acestor demersuri procedurale.
Contactați de ziarulunirea.ro, reprezentanții UAB au declarat că acest proiect se află încă în faza preliminară de discuții, mai multe detalii privind destinația finală a acestui imobil, dacă achiziția se va materializa, urmând să fie comunicate.
„Deocamdată e doar o intenție generală, la nivel de discuții”, a transmis pentru ziarulunirea.ro purtătorul de cuvânt al instituției, Prof. univ. dr. Diana Manuela Câmpan.
Una dintre cele mai reprezentative clădiri din municipiul Alba Iulia, hotelul „Cetate”, a fost scos la vânzare în urmă cu câteva luni.
CITEȘTE ȘI: Hotelul CETATE din Alba Iulia este scos la VÂNZARE: Cu ce sumă poate fi cumpărat
Suma cerută pentru acesta nu este de neglijat. Potrivit agenției care a publicat anunțul în mediul online, viitorul proprietar al acestuia va trebui să plătească 6.500.000 de euro.
Site-ul de imobiliare care a postat anunțul pentru această proprietate a oferit de asemenea și o serie de detalii referitoare la potențiala investiție din apropierea inimii orașului nostru.
Hotelul Cetate este situat în partea centrală a oraşului Alba Iulia, în imediata vecinătate a Parcului Municipal şi a Cetăţii Alba Carolina – Poarta Nr.4 a cetatii, precum şi a celor mai importante puncte de interes economic si social ale oraşului. Clădirea are o vechime de aproape 50 de ani.
Atractiv şi comod, ideal pentru turiştii aflaţi în tranzit, dar şi pentru cei interesaţi de cultura şi istoria oraşului Alba Iulia este alegerea ideală pentru cei care călătoresc pentru afaceri sau de plăcere şi care caută ospitalitatea autentică într-un cadru clasic, rafinat şi elegant.
Hotelul este amenajat în stil “Împăratul Romanilor”, dispune de recepţie, sală pentru servirea micului dejun, restaurant, lift, parcare proprie păzită. Hotelul dispune de unitati de cazare mobilate cu gust, dotate cu toate facilităţile, respectiv:5 apartamente,100 camere duble,8 camere single.
Restaurantul are o capacitate de 216 locuri, salonul de mic dejun 56 de locuri iar grădina de vara 56 de locuri. Suprafaţa totală de teren este de 3.181,51 mp,suprafaţa construită – amprenta la sol este de 2.442,15 mp. Suprafaţa utilă totală este: 7.125,07 mp, împărţită după modul de utilizare astfel:restaurant – 348 mp,salon mic dejun – 160 mp,recepție – 554,49 mp. Suprafață totală destinată camerelor este de 4650,10 mp aferentă celor 10 etaje ale hotelului iar anele au o suprafață de 1.412,48 mp. O proprietate excelentă, care datorită regimului de înălțime de P+10 etaje oferă turiștilor și o panorama deosebită asupra orașului.
Ştirea zilei
CRIMA din Alba Iulia. APELUL unui tânăr care l-a cunoscut pe ucigaș: „Tragedia asta putea fi prevenită!”
CRIMA din Alba Iulia. APELUL unui tânăr care l-a cunoscut pe ucigaș: „Tragedia asta putea fi prevenită!”
Opinia publicului este în acest moment împărțită asupra stării de sănătate psihică pe care tânărul din Alba, care și-a omorât propriul copil înainte de a-și pune capăt zilelor, le-a avut înainte de a-și duce teribila faptă la bun sfârșit.
CITEȘTE ȘI: Un bărbat și un copilaș de doar un an găsiți SPÂNZURAȚI într-un apartament din Alba Iulia
Un astfel de exemplu este prezentat de către un cunoscut de al tânărului, care și-a împărtășit sentimentele simțite față de acesta, în mediul online.
„Deși întotdeauna am avut o antipatie pentru el, cauzată de o invidie extraordinară, nu mă bucur deloc de vestea asta!
Bogdan era cel mai inteligent student de la facultatea de sociologie și la vremea când am fost colegi aveam chiar, puternice porniri de invidie față de el, și le am și manifestat, ne contraziceam non stop, acum chiar îmi pare rău. Încurajez pe oricine care are astfel de gânduri să consultă un medic psihiatru în regim de urgență! Asemenea gesturi au ca și bază o afecțiune psihiatrică natură depresivo-maniacală, care trebuia să fie cunoscută și tratată din timp.
CITEȘTE ȘI: CRIMA care a îngrozit Alba: Tăcere „de mormânt” în cazul bărbatului care i-a curmat viața propriului fiu de UN an, iar apoi s-a sinucis
Apel către Alba Iulieni: – în loc să bârfiți toată ziua persoane care doar în capul dumneavoastră ar avea probleme psihice, cel mai bine ar fi să vă focusați atenția pe cei care le au într-adevăr, pentru că uitați tragedia asta putea fi prevenită! Suicidul sau tentativa de suicid este cel mai clar semn al unei psihopatii care a prins deja rădăcini!”, a scris tânărul, în mediul online.
Potrivit informațiilor primite de la IPJ Alba, în noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care-l lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, cu care ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața minorului ar fi în pericol.
Inițial, bărbatul a răspuns la telefon și a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon și nici la ușa apartamentului situat într-un bloc de pe strada Livezii din Alba Iulia, în care locuia cu chirie.
CITEȘTE ȘI: Avocat, în cazul copilului ucis de către tată: Polițiștii nu aveau nevoie de acordul proprietarului pentru a forța intrarea în apartament
Polițiștii l-au identificat pe proprietarul apartamentului, un bărbat din municipiul Turda, județul Cluj, care nu și-a dat acordul pentru forțarea ușii apartamentului și s-a deplasat la Alba Iulia pentru a deschide și a permite accesul polițiștilor în apartament.
Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia.
În interiorul acestuia, cei doi au fost găsiți decedați, spânzurați.
La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din polițiști criminaliști și de investigații criminale, care efectuează cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
27 martie 1918, UNIREA Basarabiei cu România
-
Actualitateacum 4 ore
Atenție la falșii angajați ai băncilor: Poliția avertizează asupra unei fraude în mediul online
-
Actualitateacum 16 ore
Cum îţi dai seama dacă produsele cumpărate conţin insecte. Ce trebuie să scrie pe etichetă
-
Ştirea zileiacum 9 ore
DEFINITIVAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pe discipline, publicate de Ministerul Educației