Rămâi conectat

Actualitate

DSP Alba: Izvorul din cartierul Bărăbanț este singurul izvor cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

izvorDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba a prelevat și analizat, în perioada 3-4 noiembrie, probe de la cele trei izvoare de pe raza municipiului Alba Iulia, singurul cu apă potabilă fiind cel din cartierul Bărăbanț.  

Apa de la izvorul din Tolstoi (strada Marcus Aurelius) și de la izvorul din Micești (strada Scărișoara) este nepotabilă, având o concentrație de nitrați depășită, potrivit Legii apei potabile 458/2002.

Astfel, singurul izvor cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia este izvorul de pe strada Turnătoriei din cartierul Bărăbanț.

”În vederea monitorizării periodice a calității apei de la izvoarele publice, primăriile sunt obligate, conform HG 974/2004 și Legii apei potabile 458/2002, să încheie contracte cu Direcția de Sănătate Publică Alba, care este acreditată în acest sens”, transmite DSP Alba, vineri, într-un comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea